Oroszlán Szonja itthon színésznő volt - Amerikában egy állatkórházban dolgozik

Oroszlán Szonja Amerikában civil foglalkozást is űz, nem ragaszkodik görcsösen a színészi feladatokhoz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Oroszlány Szonja éveken át ünnepelt színésznő volt itthon, ám négy évvel ezelőtt úgy döntött, a rivaldafényt és az ismertséget maga mögött hagyva Amerikába költözik.  

Rájött, hogy a színészeten kívül még nagyon sok más van, amiben ki szeretné magát próbálni, emellett úgy érezte, hiába játszik rengeteget, beskatulyázták a butuska, szőke bombázó szerepébe, és ha nem lassít, kiég. Philadelphiában lakik, és a tengerentúlon kitanult egy civil szakmát.

Oroszlán Szonja amerikai élete

Oroszlán Szonja 2001-ben diplomázott a Színművészetin, a következő évben pedig máris berobbant a mozikba a Valami Amerikával, aminek a második és a 2018-ban bemutatott harmadik részében is látható.

2019. február 8-án a Kölcsönlakás című vígjáték sajtótájékoztatóján
2019. február 8-án a Kölcsönlakás című vígjáték sajtótájékoztatóján
Fotó: Puzzlepix/Zsigmond László

Miután Amerikába költözött, az első években szerepelt komoly színházi darabokban, és van egy ügynöke, aki a szereplőválogatásokban segíti, de színésznőként már nem nyomul, nem görcsöl rá egy szerepre sem. 

- Megtalálnak ott is a szerepek, de elmentem egy másik irányba, az állatok felé. (…) Az elmúlt húsz évben sokat forgattam, nagyképűség nélkül mondhatom, foglalkoztatott színésznő voltam, és spórolós is vagyok, tettem el pénzt, amiből most a tanulmányaimat, szemináriumokat fizetem - mesélte szeptemberben, a Meglepetés magazinnak. 

A Kölcsönlakás 2019. február 12-i díszbemutatóján
A Kölcsönlakás 2019. február 12-i díszbemutatóján
Fotó: InterCom, Femina/Rátkai Márk

Művészvízummal utazott ki az USA-ba, közben megkapta a zöldkártyát, ezt követően iratkozott be egy kétéves állatorvosasszisztens-technikusi iskolába, és elkezdett dolgozni egy állatkórházban. A jövőben állatrehabilitációval szeretne foglalkozni, főleg lovakkal.

- Sosem voltam hajnali ember, de az állatokért boldogan felkelek korán. Ha a kórházban műtét van, az reggel kezdődik. Korábban én szórakoztattam az embereket, most magamat szórakoztatom, és az állatokon segítek - árulta el a lapnak.  

Szerencsére rugalmas a beosztása, az állatkórházi munka mellett tud filmet forgatni vagy néhány hétre haza tud repülni. Így láthatták a magyar nézők a Valami Amerika harmadik részében vagy a 2019 februárjában bemutatott, Kölcsönlakás című vígjátékban.

2019 szeptemberében mutatták be Pennsylvániában azt az amerikai független filmet, amelyben Oroszlán Szonja egy lengyel származású háziasszonyt alakít, akiről kiderül, hogy nem az, akinek látszik. A Kecksburg című sci-fi a ’60-as évek közepének Amerikájában játszódik, és igaz történeten alapul. 

Noszály Sándor, az egykori Nagy Ő

Noszály Sándor a ’80-as, ’90-es évek teniszcsillaga volt. A tévé képernyőjét is meghódította, 2003-ban a TV2-n futó Nagy Ő című műsorban osztogatta a rózsákat kiszemeltjeinek. A műsor óta 16 év telt el, a sármőr élete azóta nagyon megváltozott. 

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük