Pierrot volt a Megasztár egyik zsűritagja - El sem hiszed, ma már mivel foglalkozik
Pierrot ma már elsősorban játékfejlesztéssel foglalkozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marosi Z. Tamás, ismertebb nevén Pierrot 1986-ban kezdett zenélni, ekkor vette fel a művésznevét is. Ismertetőjegye az volt, hogy a fél arcát mindig befestette, így úgy nézett ki, mint egy szomorú bohóc. Első albuma, a Babaházak 1990-ben jelent meg. 

2003-ban ő lett a Megasztár egyik zsűritagja. A Fonogram- és EMeRTon-díjas zenész együtt értékelte a zenei produkciókat Presser Gáborral, Pély Barnával, Bakács Tiborral és Somával. Pierrot a Megasztár első két évadában zsűrizett, a harmadik szériában Novák Péter vette át a helyét. Később A Dal című műsorban tevékenykedett, 2015-ben és 2016-ban is ő volt az egyik zsűritag. Amellett, hogy zeneszerzőként, producerként és előadóként tartják őt elsősorban számon, van egy másik foglalkozása is, amiről kevesebben tudnak: játékfejlesztőként dolgozik.

Pierrot már régóta foglalkozik játékokkal. Eleinte az absztrakt stratégiai játékok eredetét és kultúrtörténetét kezdte el kutatni, később, 2003-ban számítógépes játéksorozatot, név szerint az AGON sorozatot fejlesztették ki a kutatómunkájából. Ma már elsősorban családi társasjátékok fejlesztésével foglalkozik, erről korábban a feol.hu oldalnak nyilatkozott.

pierrot-2018
Fotó: Facebook/Marosi Z. Tamás

- A családi játékokat szeretem. Úgy gondolom, van abban valami misszió, hogy leültessük a családtagokat egy asztalhoz. Ha valaki képes arra, hogy együtt játszassa a gyerekeket és a felnőtteket, az tud valamit. Én pedig szeretném ezt nagyon jól csinálni - magyarázta a lapnak.

Nemcsak családi, de esélyegyenlőségi és oktató játékok is fűződnek Pierrot nevéhez. A legtöbb esetben mindig ő tervezi meg az egész játékot, de még a kivitelezés is az ő feladata. De előfordul, hogy a grafikai munkálatokat egy profira bízza. A lapnak azt is elárulta, hogy a zene továbbra is a része, de felkérésre csak akkor mond igent, ha valami nagyon megérinti őt.

Így festenek ma a 2004-es Megasztár énekesei

Emlékszel még Torres Danira, Bálint Ádámra vagy Palcsó Tamásra? Képes összeállításunkban megnézheted, hogy festenek a 2004-es Megasztár énekesei napjainkban.

Ezt is szeretjük