Friss fotón Malek Miklós - Az X-Faktor egykori zsűritagja világsztárokkal dolgozik
Malek Miklós amerikai karrierje Jennifer Lopez egy slágerével indult be.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Malek Miklóst akkor zárta szívébe az ország, amikor a 2010-ben indult X-Faktor egyik mentora lett. Az RTL Klub tehetségkutatójának három évig volt a zsűritagja, aztán visszament a tengerentúlra. 

Malek Andrea színésznő-énekesnő öccse, id. Malek Miklós karmester, zeneszerző és Toldy Mária táncdalénekesnő, énektanár fia azóta is Los Angelesben él, ahol a zeneszerző, producer, hangmérnök sokszor világsztárokkal dolgozik együtt.

Világsztárokkal dolgozik együtt

Malek Miklós még csak 14 éves volt, amikor már a televíziónak írt zenét, 17 évesen pedig Gergely Róbert Nem kell más című dalán működött közre. Később olyan magyar előadókkal dolgozott együtt, mint a Hip Hop Boyz, Csonka András, a Roy & Ádám vagy az FLM. 2006-ban Amerikába költözött, ahonnan csak az X-Faktor kedvéért tért haza. 

Malek Miklós három évadon át volt az X-Faktor mentora, a 2012-es széria után búcsúzott el.
Malek Miklós három évadon át volt az X-Faktor mentora, a 2012-es széria után búcsúzott el.
Fotó: RTL Klub

Amikor február elején a Super Bowl szünetében Jennifer Lopez Shakirával a legnagyobb slágereiből adott elő egy egyveleget, Malek Miklós az Instagram-oldalán emlékezett meg arról, hogy az ötvenéves énekesnő egyik nagy slágerén ő is dolgozott.

A Love Don’t Cost a Thing gyakorlatilag az első nagy lépés volt az amerikai karrieremben,

ez hozta az áttörést. Sosem gondoltam volna, hogy ekkora sláger lesz belőle. Nagyon jó volt visszahallgatni, minden alkalommal elöntenek az érzelmek. Nem sok ilyen adódik az ember életében - mesélte az RTL Klub Reggeli című műsorában Los Angelesből bejelentkezve. 

Kiderült, jogdíjat nem kap J. Lo nagy slágere után, mert nem szerzőként, hanem hangszerelőként működött közre. 

- Az előadó mellett gyakorlatilag a hangszerelő, a producer és a hangmérnök felelős azért, hogy milyen lesz egy dal. Mi a koncepció, a hangszerek mit játszanak, milyen hangulatot teremtenek - ez rajtunk múlik. Én ezt a három dolgot egyszerre szoktam csinálni, hogy ne kelljen veszekedni, meg a pénzen se kelljen osztozni - magyarázta el, mi a munkája. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A 45 éves sztárról sokan azt hinnék, hogy luxuséletet él Amerikában, és világsztárokkal koktélozgat. Ez nincs így, sokféle előadóval dolgozik, kicsivel és naggyal egyaránt, akik között néha van egy pár nagy sztár is. A napjai általában ugyanúgy telnek: reggel bemegy a stúdióba, este hazamegy, és közben mindenféle stílusú zenén dolgozik. 

- Én csak egyféleképpen tudok dolgozni, ami probléma is. Mindegy, hogy ki az, én csak egyféleképpen tudom csinálni: úgy, hogy a legjobb legyen. Addig kell tartson a munka, amíg a legjobb nem lesz. 

A múlt évben Ariana Grandéval, a fiatal, Grammy-díjas énekesnővel dolgozott együtt hangszerelőként és hangmérnökként.  

- Ez az a típusú munka, amikor engem azért hívnak, mert nem működik valami. Én vagyok a zenedoktor. Akkor hívnak, amikor már mindent megpróbáltak, de még mindig nem működik. Ilyenkor jön a telefon, hogy ennek az okát meg kellene fejteni, lehetőleg péntekig. 

Oroszlány Szonja amerikai élete

Oroszlány Szonja éveken át ünnepelt színésznő volt itthon, ám négy évvel ezelőtt úgy döntött, a rivaldafényt és az ismertséget maga mögött hagyva Amerikába költözik. Philadelphiában lakik, és a tengerentúlon kitanult egy civil szakmát.

Ezt is szeretjük