Éremeső a magyar kajakosoknál: bronzérmet nyert Kozák Danuta és Bodonyi Dóra duója
Kozák Danuta és Bodonyi Dóra bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián.

kozak-danuta-kettes-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kozák Danuta-Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.

A Ferencváros ötszörös ötkarikás bajnoka, a 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme.

Bronzérmet nyert Kozák Danuta és Bodonyi Dóra

A keddi döntőt a K-1 200 méter után aratott diadalát követően második aranyát szerző új-zélandi Lisa Carrington és társa, Caitlin Regal nyerte a lengyel Karolina Naja és Anna Pulawska előtt.

Az új-zélandiak szinte kilőttek a rajtból, ötven méter után már fél hajós előnyre tettek szert, ezt csak növelték a táv hátralévő részében. Egyik magyar páros sem kezdett igazán jól, de Kozákék féltávnál már a harmadik helyen haladtak, Csipesék hetedikként lapátoltak az ellenőrző pontnál. A hajrához közeledve látszott, hogy Carringtonékat ezúttal nem lehet beérni - végül egy hajóhosszal előbb értek a célba, mint a riválisok -, mögöttük azonban nagy csata alakult ki az érmekért. 

kajak-noi-kettes
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A lengyelek bírták a végét is, a friss Európa-bajnok Kozák és a szolnoki Bodonyi a harmadik helyen ért be, közvetlenül a táv második felében javító honvédos duó, Csipes és Medveczky előtt.

Ez a tokiói magyar küldöttség kilencedik dobogós helye, a mérleg most 3 arany, 3 ezüst és 3 bronz.

Szilágyi Áron gyönyörű felesége

Szilágyi Áron a tokiói olimpiai győzelme után rögtön a feleségét hívta fel. Szántó Bettivel kilenc éve alkotnak egy párt, az esküvőjüket szinte napra pontosan öt évvel azután tartották, hogy megismerkedtek, 2017 augusztusában, Zalacsányon keltek egybe szűk családi körben. Képes összeállításunkban megnézheted a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron gyönyörű feleségét. 

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt is szeretjük