Kóbor János még magához ölelhette lányunokáit: fia, Dániel először szólalt meg apja halála után

Kóbor János fia, Dániel először beszélt édesapja, az Omega legendás frontemberének elvesztéséről.

kobor-janos-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavaly november elején derült ki, hogy az Omega frontembere, Kóbor János kórházba került. Az egész ország aggódott érte, és mindenki azt kívánta, mihamarabb legyen jobban. Állapotáról az énekes korábbi utasításának megfelelően felesége, Zsóka hírzárlatot rendelt el. December 6-án a zenekar megrendülten tudatta, hogy Mecky 78 évesen, rövid betegség után elhunyt

A család még nem vett tőle végső búcsút, a nyilvánosság kizárásával hamvainak egy része a Balatonba, a másik része a bazilikába kerül majd - ezt a Blikknek fia, Kóbor Dániel árulta el, aki először szólalt meg édesapja halála után.

Kóbor János még magához ölelhette unokáit

Az 1976-ban született Kóbor Dániel jó kapcsolatban volt az édesapjával, imádta az Omega zenéjét, büszke arra, hogy háttéremberként a zenekarhoz tartozhatott, számos turnén dolgozhatott együtt az apjával. Néhány héttel a kórházba kerülése előtt két kislányával meglátogatta az énekest. Az az utolsó emlékképe, hogy az édesapja magához öleli a háromesztendős Hangát és az egyéves Sárit. 

kobor-janos
Fotó: MTI/Soós Lajos

- Meglátogattuk a gyerekekkel, ám a lányok elaludtak az autóban. Nélkülük mentem be apuhoz, de aztán szerencsére felébredtek, így találkozhattak. Utoljára az életben.

Kóbor János elvesztése után a kétgyerekes apa a lányaiból merít erőt, tőlük rengeteg szeretetet és energiát kap. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kóbor János egy pénteki napon hívta fel a fiát azzal, hogy köhög, hőemelkedése van, nem érzi magát teljesen jól. Dánielt rossz érzés fogta el, ahogy később a kórházban is. 

2020 decemberében Benkő Lászlótól, Omega együttes egyik alapítójától, billentyűsétől, zeneszerzőjétől kellett végső búcsút venniük a zenekar tagjainak.
2020 decemberében Benkő Lászlótól, Omega együttes egyik alapítójától, billentyűsétől, zeneszerzőjétől kellett végső búcsút venniük a zenekar tagjainak.
Fotó: MTI/Kovács Attila

- Az első három napon tudtunk beszélni, és ő nyugtatott, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. Ekkor hallottam életemben utoljára az apám hangját. Másnap már azzal hívtak, apu az intenzívre került, súlyos állapotban. (...) Az a legmegdöbbentőbb, hogy apu eredményei később javultak. Szinte minden lelete bizakodásra adott okot. Kivéve a tüdejét, mert azt a vírus szinte felfalta…

Hírességek, akik 2021-ben hunytak el

2021-ben számos magyar sztártól kellett búcsút vennünk: több világklasszis sportoló, zenei tehetség, korszakalkotó művész és televíziós legenda távozott az élők sorából. Képes összeállításunkkal azokra a hazai hírességekre emlékezünk, akiket az elmúlt évben nemcsak a szakma, hanem az egész ország gyászolt.

Cover-fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezt is szeretjük