Feke Pál lett A Konyhafőnök VIP idei győztese - Ezért nyert a rendhagyó döntőben
A zsűri döntése alapján a 2020-as A Konyhafőnök VIP Fináléjának győztese Feke Pál lett. Ezzel a nézők is egyetértettek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rendhagyóra sikerült A Konyhanőnök VIP fináléja. Az RTL Klub gasztrorealityjének 2020. november 9-én indult ötödik évadában hétköznap esténként hazai sztárok mérték össze konyhai tudásukat. 

Sárközi Ákos csapatának tagja, Horváth Sisa színésznő lett a harmadik és egyben az idei széria legjobban teljesítő kék kötényes versenyzője, a döntőbe pedig két piros kötényes színművész kollégája, Feke Pál és Pokorny Lia jutott. 

Feke Pál a 2020-as A Konyhafőnök VIP győztese

Ilyen még nem volt a gasztroreality történetében: Rácz Jenő már a finálé előtt győztesnek mondhatta magát, ugyanis mindkét finalista az ő csapatának piros kötényét viselve vágott bele a december 18-i döntőbe.  

pokorny-lia-feke-pal
Fotó: RTL Klub

A döntőben hagyományos feladat egy háromfogásos menüsor bemutatása. A háromórás főzésben a két döntősnek ezúttal is a széria korábbi versenyzői nyújtottak segítséget: Pokorny Lia keze alá Bódi Sylvi és Palya Bea dolgozott, Feke Pállal Oroszlán Szonja és Serbán Attila állt be a konyhapult mögé.  

A zsűri is támogatást kapott, egykori versenyzők érkeztek kóstolni: Sváby András, Sipos Tomi és Domokos Laci segített Sárközi Ákosnak, Rácz Jenőnek és Fördős Zének, hogy eldőljön, ki legyen a legpengébb sztár, A Konyhafőnök VIP győztese. 

Pokorny Lia előétele
Pokorny Lia előétele
Fotó: RTL Klub

Pokorny Lia előételként egy füstölt makréla mellett döntött marinált salottahagymával, pisztáciás célkasalátával és célkazselében tálalt, spenótos sóskamártással kínálta. Feke Pál kacsamáj terrine-t készített ropogós diómorzsával, pirított kaláccsal, portóibor-redukcióval, szuvidált feketegyökér-korongokkal, fűszeres, sült szilvával, turbolyamajonézzel és savanyított zöld dióval. 

Főétele egy szuvidált mangalicatarja volt pikáns szójás-gyömbéres szósszal glasszírozva, csicsókapürével, kardamomos bébirépákkal, pirított gnocchival, szarvasgombás jus-vel, csicsókahéjropogóssal. Pokorny Lia főételként egy szuvidált őzgerincet sütött tonkababos sütőtökpürével, borókabogyóval ízesített jus-vel, burgonya- és sütőtökgolyókkal, pirított gombákkal, rizstésztaropogóssal, roppanós retekcsíkokkal és spenótlevélkorongokkal. 

Feke Pál desszertje
Feke Pál desszertje
Fotó: RTL Klub

Desszertnek a színésznő egy Earl Grey teás, citromkémes tarte-ot álmodott meg epermártással, habcsókrudacskákkal és liofilizált málnadarabokkal. Feke Pál desszertje egy újragondolt tiramisu volt dohánykávés piskótával, málnakrémmel, cukros-kakaós tésztaropogóssal, kakaóporral.

pokorny-lia-feke-pal-a-konyhafonok
Fotó: RTL Klub

A zsűri döntése alapján a 2020-as A Konyhafőnök VIP Fináléjának győztese Feke Pál lett, aki ezzel a győzelmével kiérdemelte A Konyhafőnök VIP címet és az ezzel járó 10 millió forintot.

feke-pal-a-konyhafonok-vip-2020
Fotó: RTL Klub

A nézők is egyetértettek velük, hisz aki nyomon követte az adásokat, láthatta, hogy a 39 éves sztár otthonosan mozog a konyhában, kreatív és nyugodt típus, emellett az idei évad egyik legszórakoztatóbb, legszerethetőbb figurája volt, sokat viccelődött a zsűrivel, rengeteg mém és poszt született vele a műsor Instagram-oldalán. 

Többen írták, hogy Pokrony Lia is megérdemelten jutott a döntőbe, de a többség szerint Feke Pál kicsivel jobb volt nála, kiérdemelte a győzelmet. 

"De mind a ketten megérdemeltek volna, szerintem!"

"Szívből gratulálok! Ez tényleg őrület, hogy ilyen csodálatosan főzöl! Megérdemelten nyertél!"

"Ismeretlenül is tiszta szívünkből gratulálunk. Az örömfőzés mindig értékesebb, mint a görcsös megfelelés. Maradjon mindig ilyen szerethető."

"Szívből gratulálok Pali, elejétől fogva Neked szurkoltam,bár Liát is imádom, és nagyra tartom, de valahogy mégis benned láttam a nyerőt. Talán az egész személyiséged miatt" - olvasható a kommentekben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- A gasztronómia egy játék. Játék a formákkal, hangulatokkal és persze érzelmekkel. A színház szintén egy játék. Játék a szavakkal, mozdulatokkal, hangulatokkal és érzelmekkel. Eléggé hasonló terep mind a kettő, és ti, ahogy ráéreztetek erre, elkezdtétek nagyon élvezni ezt a versenyt.

- Figyeltünk benneteket nap mint nap, és megmutattátok nekünk azt - amiben egyébként én magam is hiszek -, hogy célok eléréséhez az elszántság és az összeszorított fogak mellett szükség van a derűre és nevetésre is. Úgy érzem, hogy mind a ketten nagyon szép munkát végeztetek, de ebben a versenyben győztes végül csak egyvalaki lehet. A zsűri döntése alapján Magyarország új Konyhafőnöke: Feke Pál! - mondta Fördős Zé a döntő végén. 

feke-pal-a-konyhafonok-versenyzok
Fotó: RTL Klub

- Kis srácként, amikor a szülői házban a szobát színházzá alakítottam, és arra vágytam, hogy egyszer majd színész leszek, nem is gondoltam volna, hogy ennyi szép siker megadatik a pályámon a hivatásomban. Az, hogy most itt állhatok, és egy teljesen más világban, a konyhaművészetben kipróbálhattam magam, és egy ilyen trófeát a magasba emelhetek, ez nekem azt bizonyítja, hogy ha az életben szeretnénk magunkat kipróbálni egy másik területen, mint amihez értünk, ami az életünk, ami a legfontosabb, akkor legyünk elég bátrak, hogy belevágjunk. Én erre nagyon büszke vagyok - árulta el a finálé végén Feke Pál. 

Magyar gasztroguruk és párjaik

A Konyhafőnök szigorú Sárközi Ákosa például sokak kedvence lett, mióta 2016-ban csatlakozott az ítészekhez. Bár a versenyben nem bánik kesztyűs kézzel a csapatának tagjaival, a való életben épp az ellenkezője sugárzik róla. 2019-ben kötötte össze az életét a gyönyörű festőművész Évával, akivel azóta is a legnagyobb harmóniában élnek együtt.

Nem ő az egyetlen gasztroguru, aki gyönyörű párral büszkélkedhet. Képes összeállításunkban a sztárséfek és szerelmeik közös fotóit gyűjtöttük össze.

Ezt is szeretjük