Megnyerte a bronzmérkőzést a férfi vízilabda-válogatott: megvan a magyarok 20. érme a tokiói olimpián

Legyőzte a spanyolokat a férfi vízilabda-válogatottunk az olimpia utolsó napján.

D  YT20210808002
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tokiói olimpia utolsó napján sem maradtunk magyar érem nélkül: férfi vízilabda-válogatottunk Spanyolország csapatával szemben aratott magabiztos győzelmet. Az utolsó percben zúgott a „szép volt, fiúk!” az uszodában.

A női vízilabda-válogatott szombati csodás szereplése után tehát a férfiak is bronzéremmel zárták az olimpiát, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a magyar sportolók összesen 20 érmet szereztek az ötkarikás játékokon. 

Bronzérmes a magyar férfi vízilabda-válogatott

Méltó lezárása a járvány miatt egy évvel elhalasztott 2020-as tokiói olimpiának a magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérme. A hazai csapat magyar idő szerint 6:40-kor kezdte meg mérkőzését a spanyol válogatottal, és 9-5-re győzedelmeskedtek az ellenfél felett. A két csapat korábban a 2020 januárjában a Duna Arénában rendezett EB-döntőben csapott össze, akkor ötméteresekkel nyertek a magyarok.

Most a  magyar válogatott a második félidőben gólt sem kapott, a kapus Nagy Viktor hárította a spanyolok próbálkozásait. Utoljára egyébként 2008-ban, 13 éve szereztünk érmet férfi vízilabdában az olimpián, akkor olimpiai bajnok lett a pólóválogatott, majd 2012-ben és 2016-ban nem került be a legjobb négy közé. 

- Éreztem, hogy a fiúk értem is játszanak, tudták jól, hogy ez karrierem utolsó találkozója, befejezem az aktív pályafutásomat. Nagyon jól esett, hogy önmaguk mellett értem is küzdöttek. Minden egyes csapattársamnak nagyon köszönöm! - nyilatkozta meghatottan a bronzmérkőzés után Nagy Viktor.

Ezzel a medállal együtt összesen 20 éremmel, az éremtáblázat 15. helyén zárják a magyar sportolók a tokiói olimpiát. 6 arany, 7 ezüst és 7 bronz a mérleg, az 1996-os olimpia óta nem szerzett ennyi érmet a magyar küldöttség. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Bronzot nyert a női vízilabda-válogatott

Ez a magyar női vízilabdasport első olimpiai érme, a csapat 2008-ban, 2012-ben és 2016-ban a negyedik helyen végzett. 

(Képek: MTI/Illyés Tibor.)

Ezt is szeretjük