Bronzot nyert a női vízilabda-válogatott: Tokióban meglett a csapat első olimpiai érme
Nagy siker ez a hazai női vízilabdának!

D  YT20210807010
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzte le az orosz csapatot a tokiói olimpia 15. napján, szombaton. 

Ez a magyar női vízilabdasport első olimpiai érme, a csapat 2008-ban, 2012-ben és 2016-ban a negyedik helyen végzett. 

Megvan a bronz!

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese 11-9-re verte az orosz együttest, amellyel első mérkőzésén 10-10-es döntetlent játszott. A magyarok a bronzmeccsen az első félidőben nagyon elszántan játszottak, a félidő végére 7-5-re vezettek.

A harmadik negyedben feljöttek az oroszok, és az utolsó negyed előtt 8-7 volt az állás az ellenfél javára. Az utolsó negyed különösen izgalmasra sikerült, Vályi Vanda gyorsan egyenlített, Magyari Alda védte az oroszok támadását, majd bravúros, egészpályás góllal zárta le a meccset. 

- Szívünket-lelkünket kitettük, illetve végig csapatként játszottunk, ezzel nyertünk - értékelte a mérkőzést a csapatkapitány, Keszthelyi Rita, aki azt is hozzátette, hogy a csapatnak a harmadik negyedek kritikusak, viszont a bronzmeccs utolsó negyedében a nagyon jól működő védekezés sokat segített. 

- Egy pillanatra sem hagytuk, hogy az oroszok elhiggyék, elvehetik ezt az érmet tőlünk. Már csak azokért is meg akartuk nyerni a meccset, akik Rióban lemaradtak a dobogóról - nyilatkozta az utolsó, üres kapus gól szerzője, Magyari Alda. 

Magyarországnak jelenleg 6 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzérme van a tokiói olimpián.

Gratulálunk a csapatnak a győzelemhez!

Márton Anita Rióban nyert bronzérmet

Márton Anita nevét akkor jegyezte meg az egész ország, amikor a súlylökő országos csúccsal olimpiai bronzérmet szerzett 2016-ban a Rio de Janeiró-i Olimpiai Stadionban. 

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

A november 15-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

(Képek: MTI/Illyés Tibor)

Ezt is szeretjük