Aranyérmes a női kajaknégyes Tokióban: a magyarok zsinórban a harmadik olimpián nyerik a számot

Verhetetlennek bizonyult a magyar női kajaknégyes 500 méteren.

D  AS20210807022
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aranyéremre ébredhettünk a tokiói olimpia utolsó előtti napján. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású kajaknégyes megnyerte a finálét 500 méteren. 

Ezzel a magyarok háromszoros címvédők a számban, Kozák Danuta pedig, aki Londonban és Rióban is a győztes csapat tagja volt, az olimpiai éremtáblázat szerint minden idők 2. legeredményesebb magyar sportolója lett.

Történelmi eredmény a kajak-kenusok utolsó napján

Esőben aratott emlékezetes győzelmet 500 méteren a magyar női kajaknégyes a járványhelyzet miatt egy évvel elhalasztott 2020-as tokiói ötkarikás játékokon. A Sea Forest pályán eddig is remekelt a csapat: a szám pénteki előfutama után a szombati középdöntőt is megnyerve jutottak a fináléba. A döntőben jól kapták el a rajtot, féltávnál pedig magabiztosan törtek az élre, megvalósítva a történelmi triplát, amelynek köszönhetően háromszoros címvédő Magyarország. 

Ez volt a kajak-kenusok utolsó napja az olimpián. Péntek reggelre kiderült, hogy a magyarok olyan jól szerepeltek az előfutamokon, hogy az ötkarikás játékok 15. napján minden evezős számban indulhatott hazai sportoló. Az elődöntők magyar idő szerint hajnali 2:30 körül kezdődtek. A Balla Virág, Takács Kincső kenupáros  az 5. helyen végzett a női kenukettesek 500 méteres döntőjében. Adolf Balázs kenuban a B döntőben lapátolhatott 1000 méteren, itt hetedikként ért célba, összesítettben 15. helyen zárta a versenyt az olimpián. A Nádas Bence, Béke Kornél, Csizmadia Kolos, Tótka Sándor összeállítású férfi kajaknégyes bejutott a döntőbe és a 6. helyen végzett 500 méteren. 

Magyarországnak így jelenleg 6 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérme van az olimpián. Gratulálunk a sportolóknak!

Csipes Tamara és Tótka Sándor érmei

Tótka Sándor szenzációs versenyzéssel aranyérmet szerzett a kajak egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián. Csipes Tamara ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 500 méteres versenyében az ötkarikás játékokon.

(Képek: MTI/Kovács Tamás.)

Ezt is szeretjük