Kovács Sarolta öttusázó bronzérmet nyert: ez a magyarok 16. érme a tokiói olimpián

Kovács Sarolta nagy küzdelemben bronzérmet nyert a női öttusázók versenyében a tokiói olimpián.

kovacs-sarolta-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kovács Sarolta nagy küzdelemben bronzérmet nyert a női öttusázók versenyében a tokiói olimpián.

A másik magyar induló, Gulyás Michelle, akinek szintén volt esélye kiemelkedő eredmény elérésére, a gyengén sikerült lovaglás után a 12. helyen végzett.    

Kovács Sarolta öttusázó bronzérmet nyert a tokiói olimpián

A 2016-ban egyéniben világbajnok Kovács Sarolta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, harmadikként kezdte meg a pénteki napon a kombinált számot, melyben nagyon jó lövészetekkel és futással meg tudta őrizni pozícióját.

kovacs-sarolta
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A székesfehérvári öttusázó, aki tavasszal térdműtéten esett át, harmadik olimpiáján szerepelt: Londonban 33., Rio de Janeiróban 16. volt.

kovacs-sarolta2
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kovács Sarolta bronza a magyar csapat 16. érme a tokiói olimpián: a mérleg eddig 5 arany, 7 ezüst, 4 bronz. Szombaton drukkolhatunk a kajakosoknak, a női vízilabda-válogatottnak, vasárnap pedig a férfivízilabda-csapatnak. 

Kőbán Rita ezért nem vállalt gyereket

Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, az 1988-as szöuli olimpián négyesben ezüstérmet nyert 500 méteren. 1992-ben, Barcelonában, négyesben olimpiai aranyérmet szerzett, nyert egy ezüstöt egyesben és egy bronzot párosban. 1996-ban, az atlantai olimpián egyesben győzött 500 méteren. 2000-ben, Sydney-ben a magyar csapat zászlóvivője volt, négyesben ezüstérmet szerzett. Ugyanebben az évben vette át szakedzői diplomáját a Testnevelési Főiskolán, majd szép csendben visszavonult.

Cover-fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

Ezt is szeretjük