A szülés utáni test kívül-belül: ezekre a változásokra készülj fel
A hajhullástól az izzadásig: teljesen normális, ha ezeket tapasztalod szülés után.

shutterstock 584787691
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden nő életében gyönyörű időszak az a kilenc hónap, amíg a szíve alatt hordozza gyermekét. Azonban mindenkiben ott motoszkál a kérdés, vajon mi lesz ezután?

A terhesség alatt is számos változást figyelhetsz meg a testeden, de a java csak a baba megszületése után jön!

Testsúlygyarapodás és -csökkenés

A terhesség alatt összesen 10-12 kilogramm az optimális súlygyarapodás. Természetesen a kisebb súllyal indulóknak lehet ennél kicsivel több, a magasabb testsúlyúaknak pedig valamennyivel kevesebb. Az első trimeszterben a gyakori rosszullétek miatt még valamilyen szintű, pár kilós fogyás is előfordulhat, később hetente 300-500 gramm súlygyarapodás a jellemző. Szülés után sok anya néz elborzadva a tükörbe, feleslegesen. Egy gyermek kihordása és megszülése hatással van a testre, természetes, hogy nem lesz olyan, mint előtte. És erre akár büszkének is lehet lenni!

Szoptatás alatti életmód

A szoptatás során az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás szerinti életmódot javasolják a szakemberek. Fontos, hogy minden gyógyszer szedése előtt kérd ki orvosod véleményét - legyen az vényköteles vagy vény nélküli készítmény -, hiszen egyes hatóanyagok a tejen keresztül gyermeked szervezetébe is bekerülhetnek, nem várt hatásokat okozva ezzel. Az alkoholfogyasztást a baba három hónapos koráig lehetőleg teljesen hanyagold, a továbbiakban pedig érdemes azzal számolni, hogy egy pohár bor kiürüléséhez körülbelül négy-öt órára van szüksége a szervezetnek. Ezután nem ártasz a babának, de az alkoholfogyasztás után egy-két órával a legmagasabb az alkohol koncentrációja, ami szinte szűrő nélkül jut át az anyatejbe, ezzel károsítva az újszülöttet. 

Még kismamafotózás előtt állsz?

Lenyűgöző képeket készít a magyar fotós: különleges környezetben fotózza a kismamákat.

Ezt is szeretjük