Lenyűgöző képeket készít a magyar fotós: különleges környezetben fotózza a kismamákat

Nem átlagos kismamafotók, annál sokkal több.

Róka Róbert képei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napjainkban egyre népszerűbb a kismamák körében, hogy babapocakkal készíttetnek magukról szebbnél szebb képeket. Róka Róbert magyar fotóművész azonban nem hagyományos várandósfotókat készít: a környezet, melyben a kismamákat elhelyezi, nem mindennapi.

Róka Róbert ugyanis víz alatt fotózza a kismamákat, olykor a leendő apák és kistestvérek társaságában, csodálatos fények, színek és anyagok felhasználásával megteremtve a nyugalom, a befelé koncentrálás és a felkészülés hármasa által belengett különleges atmoszférát.

14 éve foglalkozik víz alatti fotók készítésével. Előbb a tenger alatti világot szerette volna képekben megörökíteni, később, a kismamafotózáshoz vezető úton pedig saját lányáról, babaúszás során készített fotói jelentették az első lépést.

Az egész egy kellemes kikapcsolódásnak, hobbinak indult, aztán szerelem lett belőle. A víz alatti fotóimmal próbálok meghökkenteni, megdöbbenteni is egyszerre. Maga a közeg is eredményez szürreális látványt, de erre még próbálunk mindig egy lapáttal rátenni. Ebbe az irányba mentünk el csapatommal, amikor az olimpia után a magyar párbajtőr-válogatott tagjává érett Berta Dániellel készítettünk egy víz alatti vívós sorozatot.

Lencséje előtt már több közismert magyar sportoló is állt modellt víz alatt, illetve előadóművészek is, így például Kenderesi Tamás úszó vagy Pásztor Anna énekesnő. Róbert számára a kismamafotózás és a víz alatti képek készítése a leendő anyákról rendkívül sokat jelent:

-  A víz alatti kismamafotózás-projektjeinket vesszük a legkomolyabban, igény szerint az ország egész területén képesek vagyunk ilyen projekteket megvalósítani. A várandósfotózások minden egyes perce egy csoda. Egy csoda, mert a baba, akit a szíve alatt hord az anyuka, ott úszkál a magzatvízben 9 hónapon keresztül, ahol egy szoros kapcsolat alakul ki anya és gyermeke között, azonban az anyuka a vízben maga is el tud lazulni, és kvázi együtt úszkál a babájával, együtt lebegnek. Mindig fantasztikus, ha az úszkálás közben a baba is elkezd aktív lenni a pocakban. A kismamák ilyenkor sokszor elérzékenyülnek.

Róka Róbert kismamafotói

A víz alatti fotókból válogattunk egy csokorral, melyeket a következőkben mutatunk meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük