Nagy baj van a szexszel!

Ezért megy szét sok pár a baba érkezése után

A párok nagy részében gondot okoz a szülés utáni szex, ami a család széthullásához is vezethet.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az anyák több mint háromnegyede a szülés utáni első hónapokban egyáltalán nem kívánja az együttlétet, a nők 41%-a pedig a teljes első év folyamán vagy még tovább is tartózkodik a szextől. Ha a pár nem beszéli meg ezt a helyzetet, az akár váláshoz is vezethet.

Fél év után sem jön meg a libidó

A kismamablog.hu 1560 anya részvételével készült felméréséből kiderült, hogy 41% a szülés utáni első évben egyáltalán nem kívánta az együttlétet, 8%-nak pedig csak hat hónap elteltével jött meg a kedve.

21% számolt be nehézségekről a szülés utáni első néhány együttlét alkalmával, azonban ezeket a szülést követő fél évben sikerült rendezni.

Mindössze az anyák 19%-a mondta azt, hogy a gyermekágyas időszakot követően problémamentesen helyreállt a szexuális életük.

Testi és lelki okok

A szülés utáni időszakban a szexuális vágy általában hormonális okokból csökken, de emellett a megváltozott hormonháztartás hüvelyszárazságot is okozhat, amely a szoptatás teljes időtartama alatt is fennállhat.

A gátmetszés és a gátrepedés következtében is lehet fájdalmasabb az első néhány együttlét, és a csecsemőgondozással járó kimerültség, kialvatlanság is csökkenti az együttlétre való hajlamot.

Sok esetben pszichés okai is vannak az intim kapcsolat elkerülésének: a fájdalmas, nehéz szülés miatt az anya gátlásossá válhat, a szoptatás miatt kellemetlennek érezheti, ha a melléhez hozzáér a párja., és az is gyakori eset, hogy az anya korábban minden figyelmét és gyöngédségét a férjére irányította és most teljes figyelmével a baba felé fordul, ezáltal átmenetileg nincs igénye más testi kapcsolatra.

12 karcsúsító, divatos összeállítás friss kismamáknak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így látja a szakértő

- A nők és a férfiak intimitásigénye jelentősen különbözik egymástól. Míg a nő számára egy kis összebújás, beszélgetés is kielégítő lehet, addig a férfiak számára nagy jelentősége van a szexuális együttléteknek is. A baba érkezése nagy változásokkal jár a családban, fontos, hogy a párok tudjanak róla, milyen változásokat hoz ez a szexuális életükben. A pároknak tudniuk kell, hogy átmenetileg csökkenhet a nő szexuális vágya, és ez akár egy évig vagy azon túl is eltarthat.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Őszintén beszélniük kell ezekről a problémákról, az ezzel kapcsolatos érzéseikről, meg kell mondaniuk egymásnak, ha feszélyezi őket az együttlét, ha fájdalmas vagy kellemetlen a kapcsolat, ha túlságosan kimerültek a szexhez, valamint biztosítaniuk kell a másik felet róla, hogy az egymás iránt érzett szerelmük ettől még változatlan maradt. A pároknak meg kell találniuk annak a módját, ahogyan ebben az átmeneti időszakban is biztosítani tudják egymásnak a kellő figyelmet és intimitásélményt - mondja Vida Ágnes pszichológus, a felmérés vezetője.

12 probléma, amivel minden kezdő anyuka találkozik - Ne ess pánikba!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mindkét félnek tennie kell

Baba, kisgyermek mellett a pár számára nagyobb kihívás megtalálni az alkalmat a nyugodt együttlétre, kreativitásra van szükség ahhoz, hogy megtalálják a megfelelő időpontot és helyszínt, amikor együtt tudnak lenni egymással, és keresniük kell azokat az új testhelyzeteket, amik mindkettőjük számára örömet szereznek - tette hozzá a szakember.

A felmérésben résztvevők elmondásaiból fény derült arra is, hogy a házasságok egy részében a férj nem tudja kezelni ezt a helyzetet és már a baba születése utáni hónapokban elhagyja a családját, vagy máshol keres szexuális partnert, még gyakoribb azonban az az eset, hogy a pár nem tisztázza ezt a helyzetet, emiatt feszültségek alakulnak ki, és hosszú távon ez vezet váláshoz.

Ezt is szeretjük