Hiába rákkeltőek, a magyar gyerekek nagy része eszi őket - 6 étel, amit hagyj a boltban!
Ropogós vagy éppen színes gyerekkedvenc ételek, melyek növelik a rák kialakulásának veszélyét.

A rák kialakulásának genetikai és életmódból eredeztethető okai egyaránt vannak. Az állandó időhiány, a fokozott stressz, az egészségtelen táplálkozás mind hozzájárulnak a rosszindulatú daganatok kialakulásához. Az urbanizáció miatt napjainkban már egyre kevesebb családnak van kiskertje, gyerekkortól kezdve mind több olyan ételt eszünk, mely rostban, vitaminban, ásványi anyagban, tápanyagban szegény, nem kimondottan egészséges.
Rákkeltő ételek, amiket hagyj a boltban
Ha szeretnél jobban odafigyelni, fogyasszatok sok zöldséget, gyümölcsöt - lehetőleg minél közelebbi forrásból származót -, illetve más rostban gazdag ételeket - például barna rizst, teljes kiőrlésű tésztaféléket. Az alábbiakban pedig összegyűjtöttünk néhány olyan táplálékot, melyeket bár a gyerekek szívesen esznek, ám egészségügyi szempontból erősen megkérdőjelezhetőek, így rendszeres fogyasztásuk kerülendő.

Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?
Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. április 9. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egyetlen dolog okozhatja a rákos megbetegedések közel felét: átfogó kutatást tettek közzé
Ez az egy dolog lehet felelős a rákos megbetegedések jelentős hányadáért.
Elolvasom(Képek: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!

- pszichológia
- gyereknevelés