Mi a gyerek neve? Ez az életfeladata
Minden keresztnévhez más életfeladat járul. Íme, hat közülük, és egy szolgáltatás, ahol még tucatnyi név vár.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy gyermeked neve nem csupán szép hangzása vagy becézése miatt lehet fontos, hanem azért is, mert küldetés járul hozzá? Ezt mondják az ezotériában.

Három lánynév és három fiúnév következik, amelyeket szeptemberben ünneplünk, valamint a hozzájuk tartozó életfeladatok.

Regina - szeptember 7.

Mindkét jelentése ígéretes. Egyfelől azt jelenti, királynő, ami arra enged következtetni, hogy Regina nevű gyermekedet a környezete nagyra értékeli majd, illetve nőies kisugárzása kiemelkedően erős lesz. Hibája lehet emiatt az önhittségre és az öntörvényűségre való hajlam.

Másfelől azt is jelenti a név, hogy tanács, így feltehetőleg mindig lesz a tarsolyában egy ötlet, amellyel mások problémáján próbálhat segíteni. A saját dolgait már nehezebben oldhatja meg. Életfeladata, hogy ez mégis sikerüljön.

Nikolett - szeptember 10.

A név azt jelenti, a nép győzelme. Viselőjének fontos a közösség, a biztonság, ezzel együtt a szabadság. A Nikolett névvel járó életfeladat a legszebb női feladat, az anyaság szerepe, de a hagyományostól eltérő módon. A név viselője anyaként a tradicionálist messze túlszárnyaló lehet, és szándékában is állhat úgy megtenni mindent gyermekéért, hogy közben mégis megmaradhasson egy kis rész az életéből csak magára. Nagyszerű érzékkel jön rá ennek mikéntjére.

Mária - szeptember 12.

A név egyik jelentése, hogy erős, abszolút ígéretes jövőt vetít előre, a másik azonban, hogy lázadó, a szülőknek nem lehet túl jó hír. A Mária névvel járó életfeladat, hogy viselője lejjebb adjon az ösztönösen belőle eredő, már-már túlkapó céltudatosságból, makacsságából, és úgy érvényesítse akaratát, hogy közben másokra ne kényszerítse rá azt. Mindemellett át kell csoportosítania az energiáit egy boldog családi élet fenntartására.

Viktor - szeptember 5.

Jelentése az, hogy győztes, ami remek indítás az életben. A névvel járó életfeladat is ezzel van összefüggésben. Elég törekvő lehet, és céltudatos, de csak akkor nyerhet, ha nem önző szándék vezérli, hanem másokért cselekszik. Ez az egyik életfeladata, a másik, hogy ne akarjon mindenben egyedül dönteni, hallgasson meg másokat is. Erre ugyanis hajlamos lehet, illetve saját véleményét a mások véleménye fölé helyezni.

Móric - szeptember 22.

A név jelentései: mór, szerecsen. A Móric nevet viselő személy életfeladata, hogy összehangoljon két, elsőre egymástól igen távol eső dolgot az életében. Az egyik, hogy elég komoly hatalomra sikerülhet szert tennie, a másik, hogy másokat segítsen.

Hatalma által lehet ugyanis módja másokon segíteni, kihasználva szavának súlyát, személyiségének jelentőségét. Másfelől egy perc alatt válhat érdeklődőből érdektelenné. Ebben is meg kell találnia az egyensúlyt.

Vencel - szeptember 28.

A Vencel név azt jelenti, koszorú, dicsőség. Mindez ígéretes, az már annál kevésbé, hogy a név viselője eléggé szélsőséges lehet. Számára nincs szürke, csak fekete és fehér. Sok ellentét feszülhet benne, de érzelmeit gyakorta magába fojthatja. Saját meglátásaiból nemigen enged, önfejűségre lehet hajlamos. Életfeladata mindezt legyőzni, lazítani elvárásain, és képessé válni kimutatni érzelmeit.

További nevek

Folyamatosan bővülő szolgáltatásunkban további nevek elemzését találod.

Ezt is szeretjük