Minden idők 10 legjobb magyar gyerekfilmje

Nem csak piciknek!

A hazai rajzfilmgyártás legendás, az alábbi kis összeállításunk ezt tökéletesen bizonyítja.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kis időutazásra hívunk! Ha már van gyermeked, akkor azért, ha pedig még nincs, akkor a nosztalgia kedvéért érdemes felidézned ifjúságod klasszikusait - a szórakozás kortól függetlenül garantált.

A választék igazán bőséges. Szemezgess az alábbi gyerekfilmek közül, és varázsold vidámmá a délutánt vagy az estét!

Óvodától egészen felnőttkorig - Vuk

Kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt hatalmas élmény a kis Vuk története, aki korán elveszti a családját, ám a nagybátyja segítségével felcseperedvén ravasz rókává válik. A vadász és hűséges kutyáinak megtréfálása központi téma, hiszen minden alkalommal borsot kell törni az orruk alá. Remek délutáni program, minden korosztály imádja majd.

A híres egyfejű - Süsü

Főleg a kisfiúk imádják a sárkányokat, de Süsü alakja a lányokat is leköti. A kis sárkányt kitagadják a szülei, mert csak egy feje van, ráadásul nem is érdekli a rombolás. Legszívesebben egész nap a mezőn futkározna, és virágokat gyűjtene.

A szelíd sárkány kalandjai, majd barátkozása a királyfival önfeledt perceket ígér kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

A magyar népmesék gyöngyszeme - Lúdas Matyi

- Háromszor veri ezt vissza kenden Lúdas Matyi! - hangzik el a fenyegetés a talpraesett Matyi szájából, akit éppen elnáspángoltak a pökhendi Döbrögi katonái, miután nem adta oda önként tíz gyönyörű lúdját a földesúrnak. A főhős természetesen megtartja ígéretét, és furfangos módon háromszor is tőrbe csalja a földesurat. Már ovisok számára is érthető és élvezhető ez a mese, mely szinte észrevétlenül kitartásra nevel.

Minden idők legszebb mesefilmjei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Álmodozó kislányoknak - Szaffi

A történet a 17. században játszódik, főhőse Sophie. A háború alatt menekülnie kell a családjának, ekkor sodródik el a kislány a szüleitől. Egy furcsa öregasszony talál rá, majd macskája után elnevezi Szaffinak, és saját gyermekeként neveli fel. Ám a sorsa elől nem térhet ki, a titkára fény derül a mese végére. Bájos, érzelmes kis történet.

Az örök klasszikus - Pom Pom

Hogy kicsoda Pom Pom? Ha gyermeked nem tudja a választ, akkor sürgősen nézd meg vele ezt a mesét. Pom Pom többféle alakban feltűnhet: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket ismerhetnek meg általa az apróságok, csokoládéimádóknak pedig egyenesen kötelező.

A legkisebbeknek - Az erdő kapitánya

A rendőrök élete nem mindig könnyű, főleg, ha a Kerek Erdő lakóit kell védelmezniük. A bűnözőzseni, Zéró újabb célpontja ugyanis ez a terület.

A kapitánynak cselhez kell folyamodnia, hogy a gonosz tervet meghiúsítsa - ám a történet végén sikerrel jár, és örökre az erdőben marad. Már a legkisebbek is élvezni fogják ezt a mesét.

Kis doktoroknak és nővérkéknek - Kérem a következőt!

Melyik kicsi ne szeretne orvosi táskával rohangálni? A mintát a gyógyításhoz pedig dr. Bubó adhatja, csak be kell hozzá szerezned ezt a mesét. A bölcs bagoly doktorátusát megkapva az erdő közepén, egy fa tetején praktizál. Asszisztense, Ursula segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Ám ebben a mesében sem maradhatunk rendfenntartó nélkül, Csőrmester a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre.

A tökéletes játszósarok

A jó gyerekfilmek mellett az is fontos, hogy a csemetéd eleget játsszon. Tudd meg, hogy alakíthatod ki számára az ideális játszósarkot.

Kisiskolásoknak - Kincskereső kisködmön

Az ágrólszakadt, éhező kis Ferkó képzeletében mesefigurákkal, babonás történésekkel színezi ki szegényes életét. Csodatévő ködmönétől pedig azt várja, hogy tanulás nélkül is tudjon, ha felelni hívják. A legtöbb iskolás eljátszadozik ezzel a gondolattal - számukra biztos siker ez az 1973-ban készített gyerekfilm.

Reménybeli nyomozóknak - Keménykalap és Krumpliorr

Az 1978-ban forgatott film igazán a kicsik lelkéhez szól, hiszen központi témája, hogyan hozzuk rendbe, amit a szeleburdi, rakoncátlan felnőttek elrontottak. A kisdobos őrs tagjai kacagtató jelenetekben keresik az állatkertből ellopott kismajmot, miközben hihetetlen bonyodalmakba keverednek. Kisiskolásoknál garantáltan toplistás lesz.

Kincsvadászoknak - Tüskevár

Tulajdonképpen sorozatról van szó, ám a Tüskevár egyszerűen nem maradhat ki, ha a legnépszerűbb és legszórakoztatóbb gyermekfilmet keressük.

A film hőse egy kisfiú, akit még a széltől is óvnak a szülei. Ám, mivel jól tanul, nyáron elmehet táborozni a Balaton mellé, ahol nagyszerű kalandok várják. A 10-12 éves korosztálynak ajánlott.

Ezt is szeretjük