Minden idők 10 legjobb magyar gyerekfilmje
Nem csak piciknek!
A hazai rajzfilmgyártás legendás, az alábbi kis összeállításunk ezt tökéletesen bizonyítja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kis időutazásra hívunk! Ha már van gyermeked, akkor azért, ha pedig még nincs, akkor a nosztalgia kedvéért érdemes felidézned ifjúságod klasszikusait - a szórakozás kortól függetlenül garantált.

A választék igazán bőséges. Szemezgess az alábbi gyerekfilmek közül, és varázsold vidámmá a délutánt vagy az estét!

Óvodától egészen felnőttkorig - Vuk

Kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt hatalmas élmény a kis Vuk története, aki korán elveszti a családját, ám a nagybátyja segítségével felcseperedvén ravasz rókává válik. A vadász és hűséges kutyáinak megtréfálása központi téma, hiszen minden alkalommal borsot kell törni az orruk alá. Remek délutáni program, minden korosztály imádja majd.

A híres egyfejű - Süsü

Főleg a kisfiúk imádják a sárkányokat, de Süsü alakja a lányokat is leköti. A kis sárkányt kitagadják a szülei, mert csak egy feje van, ráadásul nem is érdekli a rombolás. Legszívesebben egész nap a mezőn futkározna, és virágokat gyűjtene.

A szelíd sárkány kalandjai, majd barátkozása a királyfival önfeledt perceket ígér kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

A magyar népmesék gyöngyszeme - Lúdas Matyi

- Háromszor veri ezt vissza kenden Lúdas Matyi! - hangzik el a fenyegetés a talpraesett Matyi szájából, akit éppen elnáspángoltak a pökhendi Döbrögi katonái, miután nem adta oda önként tíz gyönyörű lúdját a földesúrnak. A főhős természetesen megtartja ígéretét, és furfangos módon háromszor is tőrbe csalja a földesurat. Már ovisok számára is érthető és élvezhető ez a mese, mely szinte észrevétlenül kitartásra nevel.

Álmodozó kislányoknak - Szaffi

A történet a 17. században játszódik, főhőse Sophie. A háború alatt menekülnie kell a családjának, ekkor sodródik el a kislány a szüleitől. Egy furcsa öregasszony talál rá, majd macskája után elnevezi Szaffinak, és saját gyermekeként neveli fel. Ám a sorsa elől nem térhet ki, a titkára fény derül a mese végére. Bájos, érzelmes kis történet.

Az örök klasszikus - Pom Pom

Hogy kicsoda Pom Pom? Ha gyermeked nem tudja a választ, akkor sürgősen nézd meg vele ezt a mesét. Pom Pom többféle alakban feltűnhet: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket ismerhetnek meg általa az apróságok, csokoládéimádóknak pedig egyenesen kötelező.

A legkisebbeknek - Az erdő kapitánya

A rendőrök élete nem mindig könnyű, főleg, ha a Kerek Erdő lakóit kell védelmezniük. A bűnözőzseni, Zéró újabb célpontja ugyanis ez a terület.

A kapitánynak cselhez kell folyamodnia, hogy a gonosz tervet meghiúsítsa - ám a történet végén sikerrel jár, és örökre az erdőben marad. Már a legkisebbek is élvezni fogják ezt a mesét.

Kis doktoroknak és nővérkéknek - Kérem a következőt!

Melyik kicsi ne szeretne orvosi táskával rohangálni? A mintát a gyógyításhoz pedig dr. Bubó adhatja, csak be kell hozzá szerezned ezt a mesét. A bölcs bagoly doktorátusát megkapva az erdő közepén, egy fa tetején praktizál. Asszisztense, Ursula segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Ám ebben a mesében sem maradhatunk rendfenntartó nélkül, Csőrmester a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre.

A tökéletes játszósarok

A jó gyerekfilmek mellett az is fontos, hogy a csemetéd eleget játsszon. Tudd meg, hogy alakíthatod ki számára az ideális játszósarkot.

Kisiskolásoknak - Kincskereső kisködmön

Az ágrólszakadt, éhező kis Ferkó képzeletében mesefigurákkal, babonás történésekkel színezi ki szegényes életét. Csodatévő ködmönétől pedig azt várja, hogy tanulás nélkül is tudjon, ha felelni hívják. A legtöbb iskolás eljátszadozik ezzel a gondolattal - számukra biztos siker ez az 1973-ban készített gyerekfilm.

Reménybeli nyomozóknak - Keménykalap és Krumpliorr

Az 1978-ban forgatott film igazán a kicsik lelkéhez szól, hiszen központi témája, hogyan hozzuk rendbe, amit a szeleburdi, rakoncátlan felnőttek elrontottak. A kisdobos őrs tagjai kacagtató jelenetekben keresik az állatkertből ellopott kismajmot, miközben hihetetlen bonyodalmakba keverednek. Kisiskolásoknál garantáltan toplistás lesz.

Kincsvadászoknak - Tüskevár

Tulajdonképpen sorozatról van szó, ám a Tüskevár egyszerűen nem maradhat ki, ha a legnépszerűbb és legszórakoztatóbb gyermekfilmet keressük.

A film hőse egy kisfiú, akit még a széltől is óvnak a szülei. Ám, mivel jól tanul, nyáron elmehet táborozni a Balaton mellé, ahol nagyszerű kalandok várják. A 10-12 éves korosztálynak ajánlott.

Ezt is szeretjük