Támogatja az agyműködésüket, erősíti a csontjaikat: 8 magnéziumban gazdag étel gyerekeknek

Egészséges, magnéziumban gazdag táplálékok gyermekeknek.

mogyoróvajas pirítós

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magnézium a szervezet számára kulcsfontosságú ásványi anyag. Elengedhetetlen többek között az idegrendszer és az izmok működéséhez, a fogak és a csontok felépítéséhez. Hiányában ezeken a területeken problémák jelentkezhetnek, gyengeség, izomgörcsök, koncentrációzavar, étvágytalanság és fáradtság léphet fel.

A szülők jól tudják, hogy a gyermekek egészséges csontfejlődéséhez elegendő kalciumra van szükség, de ehhez a kellő magnéziumbevitel is nélkülözhetetlen. Az ásványi anyag alacsony szintje esetén a csemeték viselkedése is megváltozhat, ingerlékenyebbé, hiperaktívvá, szorongóvá válhatnak.

Egészséges, magnéziumban gazdag táplálékok 

A magnéziumhiány szerencsére nem kifejezetten gyakori, mivel a test többnyire elegendő mennyiséget képes tárolni belőle. Ugyanakkor egyes betegségek talaján, például cöliákia, 2-es típusú cukorbetegség vagy elhúzódó hasmenéssel járó állapotok következtében kialakulhat. Változatos, teljes értékű élelmiszereket tartalmazó étrenddel a magnéziumszükséglet fedezhető, a gondot az jelentheti, hogy mind többek és többek táplálkozása alapul a feldolgozott, értékes tápanyagokban szegény ételeken - ez már a gyermekek esetében is megfigyelhető.

Nemzetközi ajánlások szerint 1-3 éves korban a magnézium szükséges napi mennyisége 80 milligramm, 4-8 éves korban 130 milligramm, 9-13 éves korban 240 milligramm, 14-18 éves korban a fiúknak 410 milligramm, a lányoknak pedig 360 milligramm. Az ásványi anyagot sokféle táplálék tartalmazza, egészséges, változatos étkezéssel bejuttatható a kellő mennyiség a szervezetbe. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük