8 nagyon finom köret gyerekeknek, amik egészségesebbek a krumplinál: az emésztést is segítik
Több rost és változatosabb vitamintartalom van a következő köretekben.

sutotok-feta-sajttal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumpli a világ egyik legtöbbet fogyasztott élelmiszere. Érthető okokból, hiszen jól eltartható, olcsó, sok mindenhez passzol, és édeskés íze miatt szinte mindenki szereti. Magyarországon a 18. században terjedt el annak köszönhetően, hogy II. József adókedvezménnyel támogatta a burgonyatermesztést.

Rengeteg formában elkészíthető: a krumplipüré, petrezselymes burgonya, sült krumpli, hagymás tört burgonya, steakburgonya csak néhány a krumpliköretek véget nem érő listájáról. Mivel általában még a válogatós óvodás és kisiskolás korosztály is kedveli, a gyermekes családok asztaláról szinte soha nem hiányozhat.

Köretek krumpli helyett

Idő- és fantáziahiány miatt sokan leragadnak a krumplinál, pedig számos más zöldség is létezik, melyből izgalmasabb - és jó eséllyel a gyerekek által is kedvelt - köret varázsolható. Tény, hogy a burgonya jó B1- és B6-vitamin-forrás, valamint nátriumban és káliumban is gazdag - melynek köszönhetően jó hatással van a vérnyomásra, ha nem olajban sütik -, ám az egyoldalú táplálkozás idővel vitaminhiányhoz vezet. A következőkben adunk pár ötletet, hogy milyen köretekkel váltható ki a krumpli, ha kicsit színesítenéd a család étrendjét.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük