Ennyibe kerül ma Magyarországon egy szülés: mutatjuk a legolcsóbb és a legdrágább verziót
Néhány vidéki és számos fővárosi magánkórház közül választhatsz.

ujszulott-baba
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szülés meghatározó élmény egy nő és - rajta keresztül - az egész család életében. Épp ezért sokak számára rémisztő gondolat a legközelebbi kórházban szülni, különösen mióta a hálapénz eltörlése érdekében a szabad orvos- és szülésznő-választást is megszüntették az állami egészségügyben.

A kismamák ilyenkor igyekeznek az elképzeléseikhez legjobban passzoló intézményt kiválasztani, illetve más alternatívát keresve dönthetnek az otthonszülés vagy a magánkórház mellett. Utóbbiak esetében azonban a családnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Mutatjuk, hogy 2022-ben milyen költségekkel jár, ha valaki magánkórházban szülne Magyarországon.

Medicover Szülészet

Jelenleg a legolcsóbb magánklinikai ellátás a XIII. kerületben, a Medicover Szülészeten vár: ez 2022. május-júniusban 300 000 forintot, ezt követően 450 000 forintot jelent. A szülési csomag tartalmazza a szülést megelőző CTG-vizsgálatot - négy alkalommal -, magát a hüvelyi vagy indokolt esetben a császármetszéssel történő szülést - ügyeletes orvossal, szülésznővel és egy kismama által választott kísérővel. A kétéjszakás kórházi tartózkodás alatt a kismamának lehetősége van még szoptatási tanácsadóval konzultálni. Az egy- vagy kétágyas kórházi szobákhoz saját fürdő, TV és internet is jár, illetve természetesen az étkezés is a csomag részét képezi. Minden pluszban bent töltött éjszakáért fizetni kell: az egyágyas szobáért 90 000, a kétágyasért 60 000 forintot. További infókat itt találsz.

TritonLife Róbert Magánkórház

Nemcsak Budapesten, de több nagyobb hazai városban - így Debrecenben, Szeged, illetve Budaörsön - is találsz már TritonLife Róbert Magánkórházat. A szülési alapcsomagjuk, melyet a honlapon Arany csomag néven találsz, 645 000-be kerül. Ez tartalmazza a szülésfelkészítő tanfolyamot, az ügyeletes orvosnál, illetve szülésznőnél történő szülést. A szülést követően két éjszakát maradhatsz a kórházban, kétágyas szobában. Ha szülésznőt választanál, az plusz 125 ezer, a választott orvos pedig plusz 250 ezer forintba kerül ezen felül. A további csomagokban egyéb extrákat is találsz. A legborsosabb árú, 1 695 000 Ft értékű Gyémánt csomagban többek között a kórházi taxiköltség és a születendő kislány baba fülbelövése is benne van. Bővebb infókat itt találsz.

Maternity

A főváros XII. kerületében található Maternityben az alap szülészeti csomag 950 ezer forintba kerül - júliustól azonban áremelés várható: 1 100 000 forintra nő ez a költség. Az árban benne van a kísérővel, ügyeletes szülésznővel, illetve a kórház orvosai közül választott szülészorvossal történő szülés. Ezt követően két éjszakát tölthettek egy komfortos családi szobában a babával, illetve egy választott kísérővel. A csomag tartalmazza még a szoptatási tanácsadást, illetve császármetszés esetén egyszeri gyógytornát. Az Exkluzív szülési csomag ára már jóval borsosabb: 5800 euro, illetve júliustól 6500 euro - azaz nagyjából 2,5 millió forint. Ebben benne van a szülésznőválasztás költsége, dietetikai tanácsadás a gyermekágyas időszakra, valamint a szülést követően három éjszakát tölthettek VIP családi szobában a babával és egy kísérővel, biztosítanak továbbá à la carte étkezést két fő részére. A további részletekről itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dr Rose Magánkórház

A budapesti Dr Rose Magánkórházban a szülészeti csomag ára 1 500 000 Ft-ba kerül. Ez a költség tartalmazza többek között az ügyeletes orvosnál, szülésznőnél történő szülést, az édesanya gyermekágyi ápolását - testi, lelki állapotfelmérést, tanácsadást, az újszülöttgondozási feladatok átbeszélését -, szoptatási tanácsadást, a köldökzsinórvér levételét, végül a szülést követő hatodik héten a nőgyógyászati kontrollvizsgálatot is. A szülésznőválasztás plusz 100 ezer, a családi apartmanban történő elhelyezés felára teljes ellátással, hozzátartozó részére is éjszakánként plusz 50 ezer forint. További részleteket itt találsz.

Díjnyertes szülésfotók 2022-ből

Több mint egy évtizede a Nemzetközi Hivatásos Születésfotósok Szövetsége minden évben versenyt hirdet. Mutatjuk az idei díjazottakat.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük