A 3 legjobb gyerekportál

Ami téged is elvarázsol

Ha szeretnéd játszva tanítani csemetédet, vagy megismernél néhány mondókát és mesét, tudd meg, mire érdemes kattintanod!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a számítógép ma már a legtöbb családban a mindennapok része, gyerekes anyukaként felmerülhet benned a gondolat, hogy vajon mennyit árt vagy éppen használ a kicsinek a modern technika. Ha azonban kellő körültekintéssel kutatsz, az interneten olyan kincsekre bukkanhatsz, melyekről kár lenne neked és porontyodnak lemaradnia.

Nem egyszerű igazán igényes, ugyanakkor könnyedén használható gyerekportált találni, de szerencsére akadnak, akik pont azzal álltak elő, amire a gyerekeknek szükségük van.

Íme, a legbájosabb, színes képekkel illusztrált, ugyanakkor pofonegyszerűen kezelhető internetes oldalak, melyek nemcsak szórakoztatóak, de rengeteg hasznos információt tartalmaznak, épp a tudásszomjas apróságokra szabva.

Traff - Közlekedj okosan!

Nem véletlen, hogy a Traff 2009-ben kiérdemelte Az év honlapja különdíjat, ugyanis nemcsak egyedülállóan szépen illusztrált, de úgy alkották meg, hogy a gyerekek számára pillanatok alatt egyértelművé váljon, hogy mit hol találnak. Az oldal koncepciója, hogy közelebb hozza a közlekedést a kicsikhez, mégpedig az autók szemszögéből nézve. A KRESZ szabályait játékos gyakorlatokkal sajátíthatja el gyerkőcöd, melyek során feladata, hogy a megfelelő helyen álljon meg kisautójával a STOP tábla előtt, illetve jókor induljon el.

Ahhoz, hogy a portál összes játékát és meséjét átböngészhessék, az apróságoknak készíteniük kell egy saját, személyre szabott Traffot, aminek nem csak a típusát, de a festését, a frizuráját és a haja színét is beállíthatják. Miután segítettél porontyodnak aktiválni új kis Traffja rendszámát, számos mesét ismerhet meg, melyek során a közlekedés újabb szabályait is elsajátíthatja. Nem elég azonban játszani és szórakozni, arról is gondoskodnia kell, hogy kisautója boldog legyen, kerekeiben megfelelő nyomás uralkodjon, és kellő időközönként lemossa.

A tájékozódásban nem más, mint a közismert szinkronhang, Menszátor Magdolna van a kicsik segítségére, a mosolygós Traffokat pedig Balogh Krisztián rajzolta meg.

Ha szeretnéd, hogy porontyod szabadidejét is hasznos dolgokkal töltse, megéri készíteni egy Traffot, hiszen még számodra is szórakoztató lesz látni, ahogy trófeákat gyűjt a különböző játékokkal, és játszva navigál a közlekedési lámpák, illetve táblák erdejében. Ha szorgosan nevelgeti autóját, az utcán sem okoz majd gondot neki a közlekedés.

Egyszervolt.hu - Ahol mindent megtalálsz

Ha egy mesés portálra szeretnél látogatni, ahol te és porontyod közösen örömötöket lelhetitek a játékokban, dalokban és mondókákban, az egyszervolt.hu-t feltétlenül meg kell ismernetek! Itt a neves szinkronhangok helyett gyerekek szólalnak meg, ha a különféle lehetőségeket hirdető állatkák fölé viszed az egeret. A Traffhoz hasonlóan ez az oldal is remekül animált: ha porontyod elég szemfüles, számos rejtett opcióval az oldal szélén sorakozó állatokat is mozgásba hozhatja.

Ami azonban számodra is igazán értékessé teszi az oldalt, az az, hogy a meséket és verseket címkék szerint is keresheted. Rálelhetsz így külön olyan mondókákra, melyekhez illusztrációt találsz, hogyan kell ringatni vagy éppen lovagoltatni a kicsit, miközben a rigmust szavalod neki. A gyerekversek és mesék is remekül válogathatóak életkor szerint, legtöbbjüket pedig szellemes gyerekrajzokkal illusztrálták, és a kicsik szavalják, mesélik el őket.

Ezen a helyen fellelhetőek Petőfi Sándor, Kányádi Sándor és Bartos Erika játékos meséi éppúgy, mint a legjobb gyerekeknek való flashjátékok. Ha pedig az egy témakört felölelő összes tartalmat szeretnéd megtekinteni, az oldal alján található címkefelhőből könnyedén válogathatsz.
Az egyszervolt.hu remek gyűjtőhelye mindannak, amire a piciknek és a szülőknek szükségük van ahhoz, hogy a szabad percek soha ne teljenek unalmasan. Legyen szó esti meséről vagy fürdetés utáni mondókáról, itt te is mindent megtalálsz, de gyermeked is pillanatok alatt beleszeret majd a hangos-színes portálba.

Ha szeretnél még több hangos mesét összegyűjteni, amit porontyod örömmel hallgat újra és újra, böngészd át Mesetárunkat, ahol meghallgathatod, sőt, akár le is töltheted kedvenc történeteinket!

Mesebirodalom - Egyszerű mesetár

Ha a mesék világába szeretnéd elkalauzolni csemetédet, arra a legalkalmasabb hely a Mesebirodalom. Ez az egyszerű portál rengeteg magyar és külföldi mesét rejt, de az is elég, ha csak beütöd a címét, és hátradőlsz.

A nyitóoldalon zajló események ugyanis akár percekig leköthetik a te figyelmedet, porontyodat pedig lehet, hogy fél napig is elszórakoztatja a bárányokat kergető sárkány. A számítógép hangja feltétlenül legyen bekapcsolva, hiszen a mesés hajsza nem némán történik. Ha pedig meguntátok a sárkány tüzét, jöhetnek a mesék.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az oldal egészen egyszerű felépítésben, két felugró ablakkal tárja eléd a mesék listáját, azonban gazdag felhozatala, mely a magyar klasszikusokból éppúgy merít, mint a külföldi népmesékből, számtalan estére való történetet magában rejt.

Külön érdekesség, hogy nem csak a meséket, de a meseírók rövid életrajzait is megtalálod az oldalon, az egyszerű, fehér háttér előtt megjelenő szöveg pedig könnyen nyomtatható, ha nem a monitor előtt ülve szeretnél olvasni gyermekednek.
Az oldal alján található birkákra kattintva pedig játékokat, meséket és kifestőket lehet elérni, de képeslapküldőt is találhatsz a portálon.

Ezt is szeretjük