A 8 legjobb IQ-növelő gyerekeknek
Alig kerülnek pénzbe
Ha szeretnéd csemetéd IQ-ját növelni, nem kell horribilis összegeket elköltened.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az ember intelligenciahányadosa bizonyos mértékben már a születés pillanatában előre meghatározott, vannak bizonyos fejlesztő módszerek, melyek segítségével a gyerek IQ-ja valamennyire növelhető.

Nem kell bonyolult dolgokra gondolnod. Furcsa módon az IQ-t leginkább fejlesztő módszerek szinte vagy pedig egyáltalán nem kerülnek semmibe, csupán szülői odafigyelésbe és törődésbe.

Ezeknek az IQ-fejlesztő-tevékenységeknek a nagy része otthoni környezetben is minden nehézség nélkül kipróbálható és művelhető, és nem igényel különösebb kiegészítőket sem.

Az agyműködést leginkább fejlesztő tevékenységek ugyanis lehetnek verbálisak, vagy alapozhatnak a fantáziára, az utánzásra. A különféle képességfejlesztő, valamint logikai játékok észrevétlenül növelhetik a csemete IQ-ját, és mindeközben a szülő és a gyerek is jól érzi magát, a közöttük lévő kötelék pedig megerősödik.

Ráadásul, ha már egészen kicsi korában elkezded gyermeked fejlesztését, akkor jó eséllyel elkerülheted, hogy a későbbiekben az iskolában tanulási nehézségekkel küzdjön. A foglalkoztatással tehát gyakorlatilag megalapozod a jövőjét, ugyanis a tanulásban sikeres gyermekből nagy valószínűséggel válhat sikeres felnőtt is.

Nézegesd meg az alábbi képgalériát, melyben nyolc különböző IQ-fejlesztő módszer leírását találod.

Ezt is szeretjük