A 10 legerősebb zsírégető zöldség, amiből egyél nagyon sokat, ha fogyni akarsz
Elmondjuk, miért nagyon hasznosak a fogyókúra során.

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A zöldségek a fogyókúra elengedhetetlen részei. Mivel bővelkednek természetes növényi rostokban, melyeket az emberi szervezet rosszul emészt, kalóriatartalmuk alacsony. Ráadásul rostjaik a gyomorban lévő folyadékokban megdagadnak, így hosszan laktatnak. Nem csak ezért érdemes azonban fogyasztani őket.
A zöldségek emellett igazi vitaminbombák, sőt, ásványi anyagokban, nyomelemekben és antioxidánsokban is bővelkednek. Nézd meg, melyik milyen hatóanyaggal járul hozzá az egészségedhez és a fogyókúrádhoz!
Brokkoli
A Dél-Európából származó brokkoli az ókori rómaiaknak köszönheti nevét, akik már ismerték, és előszeretettel alkalmazták mind táplálkozásukban, mind a gyógyászatban.

A brokkoli értékes A-vitamin-, B6-vitamin-, kalcium-, kálium-, vas-, folsav-, cink-, foszfor- és béta-karotin-forrás, így erősíti az immunrendszert, védi a csontokat, antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően pedig a rákmegelőzésben is jelentős szerepe van.
C-vitamin-tartalmának köszönhetően kiváló immunerősítő - 10 dekagramm brokkoli a napi C-vitamin-szükségleted 147%-át fedezi. Mindemellett nagyon kevés kalóriát tartalmaz - 10 dekagramm csupán 30 kalóriát -, könnyen emészthető, rosttartalmának köszönhetően serkenti és felgyorsítja az emésztést, és nem utolsósorban a chipset legfőbb vitaminforrásunknak tekintő rossz gyerekek ijesztgetésére is kiváló.
Cékla
A vérhűsítő céklalé egykor a görögök kedvenc itala volt - nem véletlenül, hiszen az erőteljes színű zöldségnek rendkívül erős regeneráló hatása van. Rengeteg kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, A-, B- és C-vitamint tartalmaz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Tisztítja a májat és a vért - a kutatások szerint segíthet az alkohollal és kábítószerekkel kapcsolatos szenvedélybetegségek leküzdésében is. Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, illetve nagyon jó hatással van az emésztésre is, serkenti a bélmozgást, és biztosítja a gyomor egyenletes működését.
Fokhagyma
A szíverősítő fokhagymát Egyiptomban egykor szent növényként tisztelték, illetve más ókori népek is varázserőt tulajdonítottak neki. A vámpírok elűzésén kívül használhatod immunerősítésre, vérnyomáscsökkentésre, a fertőzések elkerülésére, egyes légúti betegségek és a Candida leküzdésére, valamint véralvadásgátló szerként is.

A modern orvostudomány is igazolta, hogy a fokhagyma serkenti az emésztést, méregteleníti a bélrendszert, segíti az epe- és a májműködést, valamint csökkenti a koleszterinszintet. Egyes kutatások szerint az érelmeszesedés ellen is hatásos.
Spenót
Nem véletlenül doppingol spenóttal Popey, hiszen a finom, zöld növény igazi vitaminbomba: jelentős mennyiségű A-, B-, E- és C-vitamin található benne, valamint a napi K-vitamin-szükséglet 460%-át képes fedezni. Bár nem nőnek ki tőle olyan izmaid, amelyeket még a legmegátalkodottabb testnevelő tanárok sem tudnának kimagyarázni, azonban szabályozza a vérnyomásodat, csökkenti a fáradtságérzetet és a vérzékenységet, erősíti az immunrendszert, serkenti a veseműködést, és antibakteriális hatású.

Gazdag vas-, kalcium-, illetve flavonoidforrás - utóbbinak köszönhetően lényegesen hozzájárul a daganatos betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez. A spenótfogyasztás csökkenti a vércukorszintedet, a benne található B-vitamin pedig gyorsítja szervezeted szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcseréjét. Rosttartalma szintén serkenti az anyagcserét, illetve nem mellékesen 10 dekagramm spenót csupán 20 kalóriát tartalmaz.
Uborka
Míg a cékla a görögök kedvence volt, az uborkát az indiánok eledelének is szokás nevezni. Az uborka mind külsőleg, mind belsőleg nagyon jól alkalmazható a gyulladásos elváltozások kezelésére, valamint jó hatással van a légzőszervekre is. Kiemelkedő vitamin és ásványi anyag nincs benne, azonban fontos, hogy nagy százalékban vizet, a maradékban pedig rostokat tartalmaz, így nagyon jó hatással van az emésztésre, és megkönnyíti a fogyókúrát is. Amellett, hogy nyugtatja a beleket, serkenti is az anyagcserét, illetve fogyasztásával könnyen elkerülheted az éhséget.
Káposzta
A káposzta jelentős C-vitamin-forrás, emellett A-vitamint, B-vitamin-komplexet, káliumot, kalciumot, vasat, béta-karotint, valamint a szervezet számára fontos klórt, jódot és rostokat is bőven találhatsz benne. Hatásos a gyulladásos megbetegedések kezelésében, megtisztítja az emésztőrendszert, megnöveli a bélben található jótékony baktériumok számát, felgyorsítja az anyagcserét, segít megszüntetni a székrekedést, vízhajtó hatású, valamint csökkenti vércukor- és koleszterinszintedet is.

Megerősíti az immunrendszert, ellensúlyozza az alkohol májra gyakorolt negatív hatásait, a Candida gyógyításának egyik leghatásosabb eszköze, valamint lassítja a karcinogén, vagyis a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, és gátolja a rákos sejtek növekedését is. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz: egy 84 grammos káposztaadagban csupán 15 kalória található, továbbá 2 gramm szénhidrát, 1 gramm fehérje, viszont szintén 1 gramm rost. Zsírt egyáltalán nem tartalmaz.
Sárgarépa
A sárgarépa legrégebbi kultúrnövényeink egyike, a népi gyógyászat pedig évszázadok óta alkalmazza máj-, epe-, szem- és bőrbántalmak kezelésére, valamint az immunrendszer megerősítésére. A sárgarépában nagyon sok C-, A- és D-vitamin található, valamint a béta-karotinban leggazdagabb növényünk, így jelentős szerepe van a rákos megbetegedések megakadályozásában. A répa 3-4%-ban tartalmaz élelmi rostokat, aminek köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre.

Felgyorsítja az anyagcserét, meggátolja a káros anyagok felszívódását, méregtelenít - így csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát -, illetve átlagosan 11%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét is.
Paradicsom
A paradicsom nemcsak ízletes, de talán a legjelentősebb és legegészségesebb zöldségfélénk. Antioxidáns-tartalmáról - likopin - és rákmegelőző hatásáról a legismertebb, emellett nagyon jó immunerősítő, elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok erősödését. Számos vitamin megtalálható benne, többek között gazdag A-, C- és E-vitaminban. Nagyon jó hatással van a májra, még a legrosszabb állapotából is regenerálja azt. Tisztítja a vért, méregteleníti a szervezetet, valamint nem utolsósorban az emésztést is segíti - részt vesz az anyagcsere-folyamatban, amit oxálsavtartalmának köszönhetően jelentősen fel is gyorsít.
Zeller
Mind a zellergumó, mind a növény szára nagyon finom, ugyanakkor rendkívül egészséges, hiszen a zeller nagy mennyiségben tartalmaz A-, B- és C-vitamint, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, kalciumot, illetve szerves nátriumot. A fogyókúrádat segítheti étvágycsökkentő, valamint a benne található rostoknak köszönhető emésztésserkentő hatása.

Mindemellett segít helyreállítani a vér sav-lúg egyensúlyát, és jól alkalmazható allergia, vérmérgezés és hiperaktivitás ellen is. Ezenkívül fokozza a veseműködést, így vízhajtó hatása is jelentős.
Paprika
A Dél- és Közép-Amerikából származó paprika rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között A-, B1- és B2-vitamint, valamint nagyon értékes C-vitamin-forrás - ha egy nagyobb, piros húsú paprika felét elfogyasztod, máris fedezed szervezeted napi A- és C-vitamin-szükségletét. Karotin- és likopintartalmának köszönhetően a paprika jelentős antioxidáns, így csökkentheted vele a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is. A paprika mindemellett kiváló vérkeringés-fokozó, fájdalomcsillapító, emésztésserkentő és anyagcsere-gyorsító hatásáról is ismert.