Ezzel a testrésszel elégedetlen a nők túlnyomó többsége
Szavazásunk eredménye
Gondolád, hogy a szavazók 45%-a hasával nincs kibékülve?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kishazánk lakosságának kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ami - túl az esztétikai problémákon - számos krónikus betegség kialakulásának az esélyét növeli.

Mindezek fényében nem véletlen, hogy a nők többsége elégedetlen valamely testrészével. Kitalálod, a legtöbbekből melyik vált ki nemtetszést?

A legtöbb elégedetlenséget okozó testrész

Első helyen a has

A jobb oldalt látható online szavazásunk eredménye azt mutatja, hogy a nők döntő többsége a hasából szeretne fogyni.

Cikkünk megírásáig összesen 288 szavazatot adtak le olvasóink. Közülük mintegy 130-an - 45% - voksoltak úgy, hogy elsősorban a hasi tájékkal nincs megelégedve.

Második helyen a comb

Az elégedetlenségi listán a második helyen a comb végzett: szavazóink 22%-a érzi úgy, hogy volna még mit alakítani ezen a testtájon. Nem véletlen, hiszen a belső comb igen kényes, nehezen formálható terület.

Megosztott harmadik hely

Érdekes módon cikkünk megírásakor a harmadik helyen holtverseny volt.

A szavazók 11%-a jelölte meg a popsit, de ugyanennyien voksoltak a vádlira és a felkarra is. Míg a fenék - futással, kerékpározással - viszonylag könnyen formálható testrész, addig a felkar és a vádli már keményebb dió.

Veszélyes a hasi hízás

Sajnos a hasra hízás - amely olvasóink döntő többségének gondot jelent - nem csupán esztétikai probléma, ugyanis ez okozza a legtöbb egészségügyi kockázatot. A kutatások szerint az alma típusú hízás esetében könnyebben alakul ki szív- és érrendszeri betegség, valamint diabétesz, mint a körte típusnál - vagyis a fenékre hízó nőknél.

A jelenség hátterében az úgynevezett viscerális zsírok állnak, amelyek a hasi tájékon rakódnak le, és gyulladáskeltő hormonok, illetve fehérjék szabadulnak fel belőlük. Az artériákban lerakódva növelik többek között a keringési rendellenességek kockázatát.

Rendszeres mozgással a karcsú alakért

A rendszeres mozgás mind az alakod, mind pedig a közérzeted szempontjából elengedhetetlen. Nem annyira az intenzitáson van a hangsúly, sokkal inkább azon, hogy szokásoddá váljon a sport.

A heti négy-öt alkalommal végzett testmozgás már látható sikereket hoz.
Ha gyors eredményre vágysz - és már elértél egy bizonyos edzettségi fokot -, próbáld ki az intervall edzést! Az alábbi linkgalériában pedig összegyűjtöttünk neked, hogy milyen gyakorlatok segítenek formába hozni az alakodat.

Ezt is szeretjük