Méregtelenít, mézédes és fogyaszt

Mi az?

A mandarin nemcsak finom, de segít megőrizni vonalaidat télen is. Fogyaszd bátran napi rendszerességgel hidegebb időben!

mandarin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az apró narancssárga gyümölcs egész évben kapható a zöldségboltokban és a piacon.

Nagy előnye a naranccsal szemben, hogy könnyebben pucolható, és egyszerűbben megállapítható, hogy elég érett- e már.

Amellett, hogy nagyon finom, a mandarin kalóriaszegény, segíti a fogyást, és még a cukorbetegség ellen is bizonyos fokú védelmet biztosít.

Méregtelenít és fogyaszt a mandarin

A mandarin magas rost- és folyadéktartalmának köszönhetően segít megszabadulni a bélrendszerben felgyülemlett méreg-, illetve salakanyagoktól.

Ideális tízórai, illetve uzsonna lehet pár szem mandarin a téli időszakban, ráadásul kalóriatartalma is meglehetősen alacsony.

1 darab - körülbelül 85 g - mandarin tápértéke:

  • 40 kalória
  • 0,5 g zsír
  • 0,6 g fehérje
  • 9 g szénhidrát

Alacsony glikémiás index

A mandarin glikémiás indexe 42, vagyis alacsony. Fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint-emelkedéssel, a belőle származó energiát a szervezet nem raktározza el, ráadásul hosszan tartó teltségérzetet biztosít. A glikémiás index fogalmáról bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.

Mandarinnal az elhízás és a cukorbetegség ellen

Murray Huff és Erin Mulvehill, a Nyugat-ontariói Egyetem kutatói vizsgálataik során egy nobiletin nevű flavonoidot találtak a mandarinban, amely védelmet nyújthat az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásával szemben.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Az egérkísérletek tanúsága szerint a nobiletin fokozza az inzulinérzékenységet, és kétféle módon gátolja a zsír felhalmozódását a májban. Egyfelől visszafogja a zsírok szintézisében részt vevő gének munkáját, másfelől fokozza azokat a génkifejeződéseket, amelyek a zsírfelesleg elégetését szabályozzák. Végül a hosszabb távú vizsgáltok arra is rávilágítottak, hogy a vegyület akadályozza az artériák falának elmeszesedését.

Ezt is szeretjük