8 karcsúsító, magas kalóriatartalmú étel, ami fogyaszt: lerobbantja a zsírt, és egész nap eltelít
Fogyókúra idején sem kell lemondani a magas kalóriatartalmú ételekről.

GettyImages-991373896
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogyókúrázók igyekeznek kerülni a magas energiatartalmú élelmiszereket és összetevőket, hiszen úgy gondolják, ami dúskál a kalóriában, az csak árthat a fogyókúrának.

Pedig léteznek olyan szuperélelmiszerek, amelyek magas kalóriatartalmuk ellenére hatékonyan segítik a fogyást, hiszen olyan vitaminokat, ásványi anyagokat, egészséges, telített zsírokat vagy élelmi rostokat tartalmaznak, amelyek nemcsak az anyagcserének, de az egészségnek is jót tesznek.

Hogyan fogyaszd a magas kalóriatartalmú ételeket?

Ha valaki életmódváltásra adja a fejét, a sikeres fogyás érdekében első körben kalóriadeficitet kell teremtenie, hiszen csak így tud a szervezet a saját zsírtartalékaihoz nyúlni. Egy átlagos testtömegű ember napi kalóriaigénye 2000-2500 kcal/nap, ahhoz, hogy heti fél-egy kiló fogyást elérjen, legalább 500 kcal-val kevesebbet kell bevinnie. Hogy a kalóriadeficit megmaradjon, az alábbi ételek kalóriatartalmát is számold bele a napi energiaszükségletedbe, így garantáltan nem fogsz túlzásba esni, és még a fogyókúrának is hatalmas lendületet adhatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük