8 laktató reggeli, amelyek felgyorsítják a fogyást: egész délelőtt eltelítenek
Zsírrobbantó, rostos, kevés kalóriás reggeliket mutatunk.

karfiollepeny-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emésztés során az étel összetevőire bomlik, hogy a test könnyebben jusson belőle energiához, ezután a kinyert tápanyag felszívódik a vastag- és a vékonybélben. Vannak azonban olyan anyagok, amelyekkel nem tud mit kezdeni az emésztőrendszerünk, így ezek nem hordoznak számunkra kalóriát.

A rostok olyan szénhidrátok, amelyeket az emberi test nem tud megemészteni. Kétféle van belőlük: vízoldékony és vízben nem oldódó. Előbbi, ahogy a neve is mutatja, feloldódik a gyomorban, gélszerű anyagot alkot, és így lassítja a tápanyagok felszívódását, gondoskodik arról, hogy a vércukorszint egyenletes maradjon, és ennek köszönhetően hosszan eltelít. A vízben nem oldódó rostok pedig az emésztés során felpuhulnak, és később a bélmozgásokat segítik.

Rostos reggelik

Mivel a rost nem megemészthető, a test nem nyer belőle energiát, ezek az ételek ezért lényegesen kevesebb kalóriát tartalmaznak, mégis hosszan eltelítenek, ezért később éhezik meg utánuk az ember. Ez pedig általánosságban csökkenti a napi kalóriabevitelt. Laktató voltuknak köszönhetően a rostos ételek ideális reggelik, hiszen sokáig gondoskodnak a teltségérzetről anélkül, hogy az ember éhesnek érezné magát. Ezekből gyűjtöttünk össze néhány ötletet.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük