Csökkenti az étvágyat, rendbe teszi a vércukorszintet: 8 krómban gazdag étel, amiből egyél sokat
Mivel a króm hatással van a glükóz-, valamint zsíranyagcserére, fogyasztása csökkenti az éhséget és a cukor iránti sóvárgást is.

GettyImages-1291193695
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A króm nyomelemként fontos része a fogyókúrának: amellett, hogy kiemelkedő szerepe van a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserében, javítja az inzulin hatását, ezáltal hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához olyan módon, hogy segít eljuttatni a glükózt a véráramból a sejtekbe, ahol a cukor energiává alakul át. A normál vércukorszint megléte többek között megakadályozza a hirtelen jelentkező éhséget, valamint az édes ízek iránti sóvárgást is.

Mivel az emberi test nem tud krómot előállítani, így azt mindenképpen ételeken keresztül kell a szervezetbe juttatni. Hiányában nem csak az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata nő meg, de a nyomelem nélkül sokkal fáradtabb, idegesebb, stresszesebb lehetsz.

Krómban gazdag ételek

A krómból az ajánlott napi bevitel férfiak esetében, 35 mikrogramm/nap, nők esetében 25 mikrogramm/nap. Mutatjuk, milyen ételekből pótolhatod ezt az értékes nyomelemet.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük