Csökkenti az étvágyat, rendbe teszi a vércukorszintet: 8 krómban gazdag étel, amiből egyél sokat

Mivel a króm hatással van a glükóz-, valamint zsíranyagcserére, fogyasztása csökkenti az éhséget és a cukor iránti sóvárgást is.

GettyImages-1291193695
beauty and style
Top olvasott cikkek

A króm nyomelemként fontos része a fogyókúrának: amellett, hogy kiemelkedő szerepe van a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserében, javítja az inzulin hatását, ezáltal hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához olyan módon, hogy segít eljuttatni a glükózt a véráramból a sejtekbe, ahol a cukor energiává alakul át. A normál vércukorszint megléte többek között megakadályozza a hirtelen jelentkező éhséget, valamint az édes ízek iránti sóvárgást is.

Mivel az emberi test nem tud krómot előállítani, így azt mindenképpen ételeken keresztül kell a szervezetbe juttatni. Hiányában nem csak az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata nő meg, de a nyomelem nélkül sokkal fáradtabb, idegesebb, stresszesebb lehetsz.

Krómban gazdag ételek

A krómból az ajánlott napi bevitel férfiak esetében, 35 mikrogramm/nap, nők esetében 25 mikrogramm/nap. Mutatjuk, milyen ételekből pótolhatod ezt az értékes nyomelemet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük