Csökkenti az étvágyat, rendbe teszi a vércukorszintet: 8 krómban gazdag étel, amiből egyél sokat

Mivel a króm hatással van a glükóz-, valamint zsíranyagcserére, fogyasztása csökkenti az éhséget és a cukor iránti sóvárgást is.

GettyImages-1291193695

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A króm nyomelemként fontos része a fogyókúrának: amellett, hogy kiemelkedő szerepe van a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserében, javítja az inzulin hatását, ezáltal hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához olyan módon, hogy segít eljuttatni a glükózt a véráramból a sejtekbe, ahol a cukor energiává alakul át. A normál vércukorszint megléte többek között megakadályozza a hirtelen jelentkező éhséget, valamint az édes ízek iránti sóvárgást is.

Mivel az emberi test nem tud krómot előállítani, így azt mindenképpen ételeken keresztül kell a szervezetbe juttatni. Hiányában nem csak az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata nő meg, de a nyomelem nélkül sokkal fáradtabb, idegesebb, stresszesebb lehetsz.

Krómban gazdag ételek

A krómból az ajánlott napi bevitel férfiak esetében, 35 mikrogramm/nap, nők esetében 25 mikrogramm/nap. Mutatjuk, milyen ételekből pótolhatod ezt az értékes nyomelemet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük