9 étel és ital, ami károsítja a hasnyálmirigyet, mégis sokan fogyasztják: elhízást és cukorbetegséget okozhatnak
A hasnyálmirigyet is leterhelhetik bizonyos élelmiszerek, amiknek a fogyasztását érdemes kerülni, de legalábbis a minimálisra csökkenteni.

GettyImages-171590287
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hasnyálmirigy az egyik legfontosabb szervünk, feladata többek között az inzulin termelése, mely hormon elősegíti, hogy a vérben lévő glükóz, azaz vércukor a sejtekben energiává tudjon alakulni.

Az egészségtelen étrend és a mozgásszegény életmód kikezdheti a fontos mirigyet, aminek következtében inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség is kialakulhat.

Hasnyálmirigyre káros ételek

Az egyik legfontosabb hormontermelő szervet érdemes kímélni, hogy minél tovább egészségesen működjön. Létfontosságú, hiszen az általa termelt emésztőenzimek révén feldolgozza a zsír nagy részét, tehát minél több olajos, zsíros élelmiszer kerül elfogyasztásra, annál nehezebben működik. Ahogy növekszik a vérzsír mennyisége, úgy emelkedik meg a hasnyálmirigy-gyulladás és egyéb súlyos betegségek kockázata is. A mindennapokban használt, fogyasztott élelmiszerek között számos olyan található, melyeknek túlzó bevitele súlyos károkat okozhat a mirigyben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük