9 étel és ital, ami károsítja a hasnyálmirigyet, mégis sokan fogyasztják: elhízást és cukorbetegséget okozhatnak

A hasnyálmirigyet is leterhelhetik bizonyos élelmiszerek, amiknek a fogyasztását érdemes kerülni, de legalábbis a minimálisra csökkenteni.

GettyImages-171590287

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hasnyálmirigy az egyik legfontosabb szervünk, feladata többek között az inzulin termelése, mely hormon elősegíti, hogy a vérben lévő glükóz, azaz vércukor a sejtekben energiává tudjon alakulni.

Az egészségtelen étrend és a mozgásszegény életmód kikezdheti a fontos mirigyet, aminek következtében inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség is kialakulhat.

Hasnyálmirigyre káros ételek

Az egyik legfontosabb hormontermelő szervet érdemes kímélni, hogy minél tovább egészségesen működjön. Létfontosságú, hiszen az általa termelt emésztőenzimek révén feldolgozza a zsír nagy részét, tehát minél több olajos, zsíros élelmiszer kerül elfogyasztásra, annál nehezebben működik. Ahogy növekszik a vérzsír mennyisége, úgy emelkedik meg a hasnyálmirigy-gyulladás és egyéb súlyos betegségek kockázata is. A mindennapokban használt, fogyasztott élelmiszerek között számos olyan található, melyeknek túlzó bevitele súlyos károkat okozhat a mirigyben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük