Fehér liszt helyett: mit érdemes használni sűrítésre és mit süteményekhez?
A hagyományos, fehér búzaliszttől egyre többen pártolnak el, viszont a széles választékból nehéz megtalálni a megfelelőt.

liszt nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütés-főzések egyik kihagyhatatlan eleme a liszt, legyen szó kenyerek, tészták vagy sütemények készítéséről. 

A fehér búzalisztről az idők folyamán kiderült, hogy magas kalóriatartalma ellenére nem nyújt hosszan tartó teltségérzetet. Sőt, mivel gyorsan felszívódó és gyorsan elhasználódó energiát biztosít, inkább csak fáradtabbnak érzi magát az ember tőle. Nem beszélve a gyarapodó zsírrétegről.

A fehér liszt helyettesítése

Szerencsére azonban egyre több olyan liszt kapható, amivel könnyű helyettesíteni a fehér lisztet. Azonban a már mindenki által jól ismert liszthelyettesítők mellett még megannyi értékes őrleménnyel lehet találkozni a boltok és szaküzletek polcain. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük