Fehér liszt helyett: mit érdemes használni sűrítésre és mit süteményekhez?
A hagyományos, fehér búzaliszttől egyre többen pártolnak el, viszont a széles választékból nehéz megtalálni a megfelelőt.
A sütés-főzések egyik kihagyhatatlan eleme a liszt, legyen szó kenyerek, tészták vagy sütemények készítéséről.
A fehér búzalisztről az idők folyamán kiderült, hogy magas kalóriatartalma ellenére nem nyújt hosszan tartó teltségérzetet. Sőt, mivel gyorsan felszívódó és gyorsan elhasználódó energiát biztosít, inkább csak fáradtabbnak érzi magát az ember tőle. Nem beszélve a gyarapodó zsírrétegről.
A fehér liszt helyettesítése
Szerencsére azonban egyre több olyan liszt kapható, amivel könnyű helyettesíteni a fehér lisztet. Azonban a már mindenki által jól ismert liszthelyettesítők mellett még megannyi értékes őrleménnyel lehet találkozni a boltok és szaküzletek polcain.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
- liszt
- sütés
- tápiókapuding
- teff liszt
- kókusz
- barna rizs
- kukorica
- hajdina
- mandula
- csicseriborsó
- földimandula liszt
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- gluténérzékenység
- liszt