Az 5 legjobb edzős YouTube-csatorna, amire megéri feliratkozni: otthoni edzéshez tökéletesek
Még a lakásból sem kell kimozdulnod, ellenben alaposan átmozgathatod magad, és egy lépéssel közelebb kerülhetsz az álomalakhoz.

otthoni edzes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valaki komoly változásokat szeretne életmódjában, nem elég felvásárolni mindenféle csodaszert, vagy hébe-hóba részt venni az éppen divatos fitneszórákon. Mindenekelőtt át kell alakítani az étrendet, és igyekezni minél többet, minél intenzívebben mozogni. 

Az otthoni edzés tökéletes választás, ha nincs időd edzőterembe járni, mégis szeretnéd a mozgást a mindennapjaid részévé tenni. Szerencsére manapság mindenre van megoldás, csupán egy laptop és internet-hozzáférés szükséges, hogy belevethesd magad az edzős videocsatornák világába. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbbeket, melyek teljesen ingyenesek, és valamennyi edzettségi szinthez passzolnak.

Bailey Brown

Ha kedveled a talajon végezhető edzésformákat, és szívesen kipróbálnád a Pilates-t, az ausztrál edző videóival két legyet üthetsz egy csapásra: rengeteg Pilates-elemet megtanulhatsz, ráadásul gyönyörködhetsz a csodálatos ausztrál tengerpartban, ahol az erősítések többségét rögzítik. Brown tornái egyébiránt akár reggeli átmozgató tornának is tökéletesek, hiszen többségükben mindössze 10-20 percesek.

Tone It Up

Karena és Katrina szent küldetése inspirálni és támogatni azokat, akik fitt, egészséges és boldog életre vágynak. Az edzőpáros rendszeresen publikál különböző anyagcsere-serkentő, illetve erősítő gyakorlatokat, így könnyedén megtalálhatod a számodra legideálisabbat. 

Love Sweat Fitness

Csak napi 5 perc időd van a mozgásra? Akkor a Love Sweat Fitness csatornára mindenképp érdemes feliratkoznod, hiszen telis-tele van 5 perces videókkal, de találsz köztük 10-15 perces Pilates-, kardió és erősítő tréningeket is.

Fitness Blender

Az edzőházaspár csatornája nem véletlenül népszerű, hiszen a gyakorlatok között találhatsz kezdőknek való, közepesen nehéz és kissé keményebb erősítő és kardió edzéseket, ha pedig úgy érzed, elég felkészült vagy, szemezgess az extra kitartást igénylő HIIT tréningekből!

Walk at Home

Leslie Sansone személyi edző több mint 25 éve alapította online közösségét, mely izgalmas testedzéseket tartogat a sétálás szerelmeseinek: a többségükben 15-20 perces videókban szó sincs egy helyben toporgásról, az edző ugyanis tökéletesen kombinálja a gyaloglást a különféle kardió és erősítő elemekkel. 

Hatékony mozgásformák edzőterem helyett

A kalóriák égetésére mindenfajta mozgás alkalmas. A megfelelő kiválasztása nem is olyan könnyű, hiszen sokan egyszerűen nem tartják magukat edzőtermi embernek. De léteznek olyan mozgásformák, melyek nem is igénylik ezt. Az alábbiakban összegyűjtöttünk egy csokorral ezekből.

  Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük