Feltölt energiával, és segíti a májat a méregtelenítésben: finom céklás turmix 5 összetevőből
Egy pohár céklás turmix a reggeli előtt garantáltan energetizál, és még a májat is védi.

GettyImages-1153512690
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cékla az egyik legjobb téli zöldség, ami nagyon változatosan felhasználható a konyhában. Legtöbbször savanyított formában fogyasztják, pedig akár ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag turmix is készíthető belőle.

Érdemes is kihasználni a szezonját, mert remek rost-, mangán-, kálium-, vas- és C-vitamin-forrás, támogatja az immunrendszert, a máj működését, és számos anyagcsere-folyamatra is jótékonyan hat.

A céklás turmix hatása

Már magáról a cékláról és a céklából készült italról is megannyi jótékony hatás derült ki az elmúlt években, csökkenti a vérnyomást, növeli a teljesítményt és az állóképességet, így teszi hatékonyabbá az edzéseket. A céklalé mindemellett gyulladáscsökkentő hatása révén védi a májat, serkenti a májenzimek aktivitását, ezzel elősegítve a méregtelenítési funkciókat.

GettyImages-481683490

A céklában lévő nitrátok javíthatják a fizikai teljesítményt, különösen nagy intenzitású állóképességi gyakorlatok során. Az étrendi nitrátok csökkentik az oxigén felhasználást a testmozgás során, így javítják a futás vagy kerékpározás alatt nyújtott teljesítményt, feltöltenek energiával.

Gyömbéres-céklás turmix receptje

Az alább olvasható turmix mindössze 5 alapanyagból áll, a cékla mellé almára, répára, narancsra és gyömbérre lesz szükséged. Az összetevők ízvilága nagyon passzol egymáshoz. Ezek mind-mind segítik a méregtelenítési folyamatokat, rostokkal és vitaminokkal látnak el.

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű cékla megpucolva, felkockázva
  • 1 alma felkockázva
  • 3 répa feldarabolva
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 2 ujjnyi vastag meghámozott gyömbér
  • 3 dl hideg víz

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Elkészítés

A céklát akár nyersen is lehet fogyasztani, így nem kell megfőzni a felhasználása előtt, de aki szeretné, nyugodtan tegye bele forró vízbe fél órára, és utána használja fel. Az összetevőket dobd bele a mixerbe, majd keverd össze nagyjából 1-2 percen át, míg teljesen folyékony nem lesz. Azonnal el is fogyaszthatod az italt, de a hűtőben is tárolható. Ha másnap szeretnéd elkortyolni, előtte mindenképp rázd fel, mert kiválik a lé, ha állni hagyják. 

8 étel, ami kipucolja a májat, tartós fogyást okoz

A máj egészségét a legjobban a megfelelő étrenddel tudod megtartani. Az alábbiakban olyan ételeket mutatunk, melyek hatóanyagaiknak köszönhetően jót tesznek a májnak, ezért gyakori fogyasztásuk ajánlott.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük