Kilószámra eheted őket, mégsem fogsz hízni: 10 isteni étel 50 kalória alatt

Zéró kalóriás ételek, amelyek laktatnak, mégis fogyasztanak.

Zéró kalóriás ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kalóriákat a szervezet az elfogyasztott ételekből és italokból nyeri, amelyek a test alapvető életfunkcióinak fenntartásához szükségesek, ugyanakkor a felesleges kalóriákat zsírként raktározza, így nem mindegy, mennyit fogyasztasz belőlük.

Egy átlagos súlyú, ülőmunkát végző nőnek nagyjából 2000 kalóriára van szüksége ahhoz, hogy tartsa a súlyát, heti fél kilós fogyás esetén azonban 500-zal kevesebbel, azaz nagyjából 1500 kalóriával kell számolnia.

Kalóriaszegény ételek

Sok olyan étel van, melyeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma, így jó őket figyelembe venni a fenti 1500 kalóriás étrend összeállításánál. Ilyenkor magas rost- és fehérjetartalmú élelmiszereket válassz, amelyek kalóriaszegények, sokáig laktatnak, és egészségesek is. Mutatjuk, milyen kevés kalóriás finomságokat válassz, amelyekből bátran szedhetsz akkor is, ha a fogyás a cél.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük