Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, és nagyon finom: 10 ételötlet zellerből
A zeller rendkívül jótékony hatású zöldség, kár lenne csak a levesbe tenni belőle.
A zeller tele van a szervezet számára hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezért a belőle készült fogásokat érdemes lenne minél gyakrabban betervezni az étrendbe.
Bár a zeller elmaradhatatlan eleme a zöldség- és húsleveseknek, kár lenne pusztán leveszöldségként gondolni rá. Annál is inkább, mert olyan hasznos tápanyagokat tartalmaz, mint a C-, K- és B-vitaminok, a kálium, a kalcium, a magnézium vagy a szelén.
A zeller szerepe az étrendben
A zellerben is meglevő kálium, C- és K-vitamin hozzájárul a szív és az érrendszer védelméhez, a magas vérnyomás és a stroke megelőzéséhez a kutatások szerint. Antioxidáns-tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő és sejtvédő hatással bír, rosttartalma segíti az emésztést, a megfelelő rostbevitel pedig a vastagbélrák és az elhízás megelőzése érdekében is fontos. Ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható.
(Képek: Getty Images Hungary.)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- szívroham
- magas vérnyomás