Ödémás arcot és erős vízvisszatartást okoz ez a 8 étel és ital: lábdagadás is kialakulhat

A mindennapok étrendjében felbukkanó ételek és italok is felvizesedést okozhatnak, ami akár ödémás lábdagadás formájában is megmutatkozhat.

Vízvisszatartást okozó ételek italok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A betegségek, gyógyszerek, genetikai és hormonális okok mellett az étrend is befolyásolhatja a test vízháztartását. 

A test felvizesedésének szemmel látható tünetei vannak, ödéma alakulhat ki, akár még a lábak is bedagadhatnak, ez kezdetben a bokáknál jelentkezik, majd később a lábszáraknál is. A mozgásszegény életmód mellett bizonyos élelmiszerek is súlyosbíthatják a helyzetet.

Vízvisszatartást okozó ételek és italok

A vízvisszatartás valójában azt jelenti, hogy a test szöveteiben folyadék halmozódik fel, ami egyes testrészeknél koncentráltan jelentkezik. A vizenyő később akár belső szerveket is érintheti, így nem szabad felvállról venni, ha nem múlik el, mindenképp orvoshoz kell fordulni vele. Egyszerű módja annak, hogy leteszteld az érintettségedet, hogyha a bőrödet benyomod, marad-e utána egy lenyomat, de akár digitális testzsírmérleggel is ellenőrizhető a szervezetben lévő pangó víz mértéke. Érdemes figyelni az intő és látványos jelre, ami arra utal, hogy minden bizonnyal kevés a mozgás, és túlontúl alacsony a rostfogyasztás - egyes élelmiszerek pedig csak fokozhatják a vízvisszatartást. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Ezt is szeretjük