Vízhólyag kiszúrása: nem csak tű kell hozzá
Így csináld profin!
Az első tavaszi nap magas sarkú cipőben vagy egy kellemes hétvégi bakancsos kirándulás?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavasszal a kiadós hétvégi kirándulások, illetve a szekrény mélyéről előbújó, hónapok óta nem viselt topánkák megviselhetik a lábad.

Ebben az évszakban valószínűleg több vízhólyagot számlálsz a sarkadon, a talpadon vagy a lábujjakon, mint máskor. Nem érdemes sem megvárni, míg magától kipukkad, sem hirtelen felindulásból leszabni a bőrt, mutatunk egy egyszerű, a hajszálcsövesség elvén alapuló módszert.

Vízhólyagkezelés tűvel és cérnával

A vízhólyag akkor alakul ki, ha az adott bőrterületet egyidejűleg éri nyomás és súrlódás, és utóbbi elválasztja a bőr felső rétegét az alatta lévőktől. Az egymástól elvált rétegek között nyirokfolyadék halmozódik fel.

Megteheted, hogy egy fertőtlenített tű segítségével egyszerűen kiszúrod, de még jobb, ha a tűn áthúzol egy alkohollal fertőtlenített pár centis cérnadarabot is. Vezesd át a tűt a hólyagon - ehhez értelemszerűen két lyukat kell ejtened rajta -, a cérnaszálat pedig hagyd benne a hólyagban. A hajszálcsövesség elve alapján a cérna segítségével könnyebben távozik majd a folyadék a vízhólyagból.

Finoman azért még érdemes egy tiszta papír zsebkendővel megnyomnod a hólyagot, hogy biztosan távozzon a folyadék, de a cérna miatt nem kell attól tartanod, hogy újból feltöltődik nyirokfolyadékkal.

Ha otthon vagy, szabadon hagyhatod az érintett területet, ha pedig mész valahová, ragaszd le, és nyugodtan húzz cipőt. Körülbelül 12 órára érdemes benne hagynod a cérnát, majd eltávolíthatod. Ezzel a módszerrel megkímélheted magad a fájdalomtól.

Az illatos lábakért

Ha kirándulás után vagy a nap végén kellemetlen szagok áradnak a cipődből, a keserűsó, a kakukkfű vagy a levendula mind segítenek a lábszag megszüntetésében.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük