7 élelmiszer, amiről nem tudtad, hogy ultrafeldolgozott, és naponta fogyasztod - Sokan egészségesnek hiszik őket
A legtöbb magyar család naponta fogyasztja, pedig tele van adalékanyagokkal.
A 21. században elkerülhetetlen, hogy néhanapján feldolgozott élelmiszerek kerüljenek a tányérra. Ultrafeldolgozott élelmiszerek azok, amik vegyi anyagokat, színezékeket, édesítőszereket vagy tartósítószereket és emulgeálószereket tartalmaznak.
Gyakran a hosszabb szavatossági idő miatt dolgozzák fel újra őket.
7 ultrafeldolgozott élelmiszer
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek felismerése nem bonyolult. Minél több felismerhetetlen összetevő van a címkén, annál feldolgozottabb az étel. A hosszú szavatossági idő és a magas só-, illetve cukortartalom szintén árulkodó lehet. Ha nem is tudod kikerülni ezeket a termékeket, de egészségesen és tudatosan szeretnél táplálkozni, jobb ha mérsékled a fogyasztásukat.
Mik is az ultrafeldolgozott élelmiszerek? - Kattints tovább!
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztásának egészségügyi vonatkozásait már évek óta vizsgálják a tudósok.
Erősen hizlalnak, növelik az étvágyat: mik azok az ultrafeldolgozott élelmiszerek?
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása nemcsak nagyon egészségtelen, hanem még erősen hizlaló is.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
- ultrafeldogozott élelmiszer
- feldolgozott élelmiszer
- egészségtelen étkezés
- egészségtelen
- élelmiszeripar
- szénhidrát
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- egészséges étkezés
- ultrafeldogozott élelmiszer
Növeli a vastagbélrák és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát: az ultrafeldolgozott élelmiszerek veszélyei
- egészséges étkezés
- porckopás