A légzőszervi betegségek lelki háttere

A betegségek a lélek üzenetei, ezért nem csak testi szinten kell kezelni őket. Fontos, hogy kiderítsd, mi okozza a tüneteket.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A légzés szimbólumai

A levegő felvétele és leadása azt szimbolizálja, hogy egy nálad jóval hatalmasabb világ szerves részét képezed. A légzés a világot fenntartó szellemi energiákkal, illetve az azokba vetett hittel, bizalommal van kapcsolatban. Az indiaiak szerint a légzéssel pránát, azaz életenergiát veszünk fel. Az ókori görögök is azt értették a pneuma szó alatt, hogy Isten beleleheli a lelket az emberbe. A légzés garantálja, hogy az ember ne szigetelődhessen el teljesen a világtól, sem a felső szféráktól, sem a saját embertársaitól, azaz ne építhessen maga köré áthatolhatatlan falakat.

Mivel a levegő szakadatlanul összeköt más létformákkal, a légzés a szabadságtudat és a korlátokhoz való viszony minőségét tükrözi. A közös közeghez alázattal és kötelességtudattal kell alkalmazkodni - ezt szimbolizálja a kilégzés és a belégzés ritmusa. A légzés már önmagában is egyfajta kommunikáció. Levegő nélkül nem jönnek létre a hangok. A légúti betegségek a leggyakoribb megbetegedések, főleg, ha a megfázásra gondolunk.

Az orr megbetegedései

Az orr területén a legszembetűnőbb, hogy a légzés mennyire összekapcsol a világgal és a többi emberrel. Egyfelől az orrot ősidők óta összefüggésbe hozzák a szexualitással. Régen a legnagyobb orrú férfiakat tartották a legpotensebbnek. Kiáll az arcból, akárcsak a férfi nemi szerv, vagy a női emlő a törzsből. Az ősi kínai gyógyászat szerint a bal orrlyuk a nőies - jin -, míg a jobb orrlyuk a férfias - jang - energiák befogadására szolgál. Ebből látszik, hogy valamelyik orrlyuk bedugulása is jelzésértékű. Másfelől mivel az orr a szaglás szerve is, ősi testiség örökségét őrzi. A mai világban sokféle módon nyomod el ezt az érzékeléstípust, és általában viszolyogsz a szagoktól, pedig a szaglás lényeges - akár életmentő - útbaigazítással láthat el.

A nátha és a megfázás

Az orrnyálkahártya gyulladása minden esetben azt jelzi, hogy kezd eleged lenni a körülötted lévő világból, és menekülési kényszered támad. Nem akarsz szembesülni a problémáiddal, kikerülöd a konfliktusokat. Arra vágysz, hogy leválj a közös légtérről, és létrehozhasd a saját külön bejáratú világod, amibe másoknak nem ajánlatos belépniük.

Akinek jó a védekező-rendszere, az a lelki és testi síkon is meg tudja védeni magát, és nem nagyítja fel a betegségeket magában. Az orr tüsszentéssel való megtisztítása, az ingerektől való megszabadulás valóságos fellélegzés, sőt gyönyörérzet lehet a testnek. Ez is összekapcsolja az orrot a nemiséggel.

Az influenza

Az influenza súlyosabb formája a megfázásnak: ilyenkor már valóságos krízishelyzetet élhetsz át. Elvonulásra van szükséged ahhoz, hogy erőt gyűjts. Közben a környezeted együttérzéséről biztosít téged, amit aligha tenne meg, ha csak egyszerűen kijelentenéd: mindenből elegem van, sőt, már undorodom tőletek, ezért egy időre kivonom magam a forgalomból. A sok váladékkal együtt a méreganyagokat is kitisztítod magadból, és ez belső tisztulási folyamat is lehet.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Homloküreg- és arcüregproblémák

Ha tartósan beleragadsz abba az állapotba, hogy nem dolgozod fel a téged ért sérelmeket, és nem nyitsz a környezeted felé, a náthának szövődményei támadhatnak, és megbetegedhet a homlok- és az arcüreged is. Mivel ezek a problémák kívülről nem látszódnak az arcon, akár azt is mondhatnád, hogy megpróbálsz jó képet vágni ahhoz, hogy belül irtózatosan eleged van másokból. Az ártatlanság látszatát kelted, miközben meg tudnál fojtani másokat. Nem tudod elképzelni, hogy akkor is szerethető vagy, ha felvállalod a konfliktusaidat.

A garat és a mandulák

Ez a terület a védekezés szerepét látja el, tehát a harc és az érzelmek motívuma is megjelenik benne. Már a gyerekek is sokszor ezen betegségekkel védekeznek a környezetük akaratával szemben. Ki akarnak valamit harcolni maguknak, de alá vannak rendelve, és ezt nehezen dolgozzák fel. Az ilyen betegségeknél a nyelés is nehéz, fájdalmas, ami azt jelzi: nem tudod, vagy nem akarod lenyelni, ami történik veled. A torok- és a mandulagyulladás azt mutatja, hogy túlzottan félted a belső énedet. Ha a kisgyerek rosszul érzi magát az óvodában, egész nap azon rágódik, hogy mikor mentik már ki abból a légkörből. Sok felnőtt is kénytelen nap mint nap ellenséges légkörben dolgozni. Ilyen esetekben a negatív gondolatok valósággal megszállják az embert, alig lélegezhet fel miattuk. Idetartozik a rekedtség is, ami azt mutatja, hogy nem akarod, vagy nem tudod kiszabadítani magad.

Jó tudni!
Az ordítozásból adódó rekedtség a gyengeség, a lelki-szellemi impotencia jele.
Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, és érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin júniusi számát.
Ízelítő a tartalomból:

Nyaraljunk kellemesen!
Biztonságos szex
Támasz a vénáknak
Forog a világ, sípol a fülem

Olvass bele a júniusi szám tartalmába:
Ideál Magazin 2008. június »

OLVASD EL EZT IS!

no szomor
  • menstruáció
  • női egészség

A menstruációs panaszok lelki háttere

Ezt is szeretjük