9 tökféle, ami védi a szívet és a gyomrot is: fogyaszd őket sokkal gyakrabban
A tökfélék tele vannak vitaminnal, védik a szívet, és a gyomrot is kímélik.

patisszon-csillagtok-kep
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökről leginkább a tökfőzelék és a rántott tök, esetleg a cukkini jut az ember eszébe, pedig a zöldségcsalád ennél sokkal többre hivatott. A tökfélék, vagy más néven kabakosok nemcsak a kertben mutatósak, de fogyasztásuk számos egészségügyi előnnyel is bír.

A tökfélék családja hatalmas: ide tartozik a főzőtökként is ismert spárgatök mellett az uborka, de még a sárga- és görögdinnye is. Olyan különlegességekről nem is beszélve, mint a kolbász- vagy a Boglárka-tök, melyek mindegyike finoman elkészíthető.

Tökfélék hatásai

Jótékony beltartalmuk miatt érdemes gyakran a tányérra kerülniük: A- és E-vitaminban gazdagok, a bennük levő kálium és K-vitamin védi a szívet, de jelentős a rost- és víztartalmuk is. Alacsony zsír- és szénhidráttartalmúak, kalóriaszegények, a gyomorkímélő étrend fontos alapanyagai.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük