7 szupertáplálék, ami szinte minden tápanyagot tartalmaz
Ennyit egyél belőlük
Ezeket fogyaszd minél sűrűbben a jó egészségért!

Dia

	Goji bogyó	A goji bogyó idehaza sajnos nem őshonos termény, de szerencsére aszalt vagy friss formában egyre több helyen megtalálható. Valódi szupertáplálék, ami tele van a szervezet számára fontos anyagokkal: 18 aminosavat, 21 nyomelemet, B1-, B2-, B6- és E-vitamint tartalmaz nagy mennyiségben, javítja a látást, gátolja az öregedést, szóval kész főnyeremény!

Goji bogyó

A goji bogyó idehaza sajnos nem őshonos termény, de szerencsére aszalt vagy friss formában egyre több helyen megtalálható. Valódi szupertáplálék, ami tele van a szervezet számára fontos anyagokkal: 18 aminosavat, 21 nyomelemet, B1-, B2-, B6- és E-vitamint tartalmaz nagy mennyiségben, javítja a látást, gátolja az öregedést, szóval kész főnyeremény!

Dia

	Cékla	A cékla és a belőle készült céklalé igazi kincs, amit érdemes napi rendszerességgel fogyasztanod. A jellegzetes színű és ízű zöldség kiváló köret szinte bármihez, de a leve remek napindító ital is lehet. Vasban, antioxidánsokban, folsavban és bioflavonoidokban bővelkedik, az immunrendszert erősíti, és segít a tumorok kialakulásának megelőzésében is.

Cékla

A cékla és a belőle készült céklalé igazi kincs, amit érdemes napi rendszerességgel fogyasztanod. A jellegzetes színű és ízű zöldség kiváló köret szinte bármihez, de a leve remek napindító ital is lehet. Vasban, antioxidánsokban, folsavban és bioflavonoidokban bővelkedik, az immunrendszert erősíti, és segít a tumorok kialakulásának megelőzésében is.

Dia

	Kék áfonya	A kék áfonya is egy igazi szupertáplálék, tömve antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal. Az öregedés elleni harc titkos fegyvere ez a gyümölcs, ami segíti az agy jobb működését, és a bőrt is feszesebbé teszi, ha pedig C-vitamin mellé fogyasztod, akkor segít neki, hogy jobban tudjon hasznosulni.

Kék áfonya

A kék áfonya is egy igazi szupertáplálék, tömve antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal. Az öregedés elleni harc titkos fegyvere ez a gyümölcs, ami segíti az agy jobb működését, és a bőrt is feszesebbé teszi, ha pedig C-vitamin mellé fogyasztod, akkor segít neki, hogy jobban tudjon hasznosulni.

Dia

	Különböző magvak	A különféle termények magvairól már régóta tudjuk, hogy milyen nagyszerű hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban csak az utóbbi pár évben kezdtünk nekik komolyabb figyelmet szentelni. Az olajos magvak esszenciális zsírsavakban és E-vitaminokban gazdagok, a szőlőmag az öregedés leküzdésében nyújt hatékony segítséget, de bármely magot, maghéjat érdemes fogyasztanod különböző előnyös élettani hatása miatt.

Különböző magvak

A különféle termények magvairól már régóta tudjuk, hogy milyen nagyszerű hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban csak az utóbbi pár évben kezdtünk nekik komolyabb figyelmet szentelni. Az olajos magvak esszenciális zsírsavakban és E-vitaminokban gazdagok, a szőlőmag az öregedés leküzdésében nyújt hatékony segítséget, de bármely magot, maghéjat érdemes fogyasztanod különböző előnyös élettani hatása miatt.

Dia

	Spenót	Nyersen, a reggeli turmixba rejtve érdemes fogyasztanod a spenótot, hiszen nyersen a leghatékonyabb. Telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, utóbbiakból a vas és a magnézium mindenképpen kiemelendő. Ezek mellett csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és erősíti az immunrendszert, nem véletlenül fogyasztotta Popeye sem.

Spenót

Nyersen, a reggeli turmixba rejtve érdemes fogyasztanod a spenótot, hiszen nyersen a leghatékonyabb. Telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, utóbbiakból a vas és a magnézium mindenképpen kiemelendő. Ezek mellett csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és erősíti az immunrendszert, nem véletlenül fogyasztotta Popeye sem.

Dia

	Tojás	A tojás az egyik legalapvetőbb hozzávaló a gyakorló háziasszonyok konyhájában, a tél beköszöntével pedig különösen érdemes gyakran fogyasztani, hiszen remek D-vitamin-forrás, arra pedig a szervezetnek télen van a legnagyobb szüksége, hiszen ilyenkor keveset süt a nap, és nem kapjuk meg a megfelelő mennyiséget ebből a fontos vitaminból. Ezen kívül A-, E- és B-vitaminokban is gazdag, fogyaszd hát rendszeresen!

Tojás

A tojás az egyik legalapvetőbb hozzávaló a gyakorló háziasszonyok konyhájában, a tél beköszöntével pedig különösen érdemes gyakran fogyasztani, hiszen remek D-vitamin-forrás, arra pedig a szervezetnek télen van a legnagyobb szüksége, hiszen ilyenkor keveset süt a nap, és nem kapjuk meg a megfelelő mennyiséget ebből a fontos vitaminból. Ezen kívül A-, E- és B-vitaminokban is gazdag, fogyaszd hát rendszeresen!

Dia


            	Citrom
            	A citrom húsa tömve van C-vitaminnal, így a téli időszakban elengedhetetlen a fogyasztása, emellett pedig a szervezetben előforduló gyulladások, fertőzések leküzdésében is fontos szerepe lehet. Arra ügyelj, hogy mindig jó alaposan tisztítsd meg, ha a héját is fel akarod használni, hogy a különböző vegyi anyagoktól megszabadulj, és tényleg csak az egészséges részek jussanak a szervezetedbe.

Citrom

A citrom húsa tömve van C-vitaminnal, így a téli időszakban elengedhetetlen a fogyasztása, emellett pedig a szervezetben előforduló gyulladások, fertőzések leküzdésében is fontos szerepe lehet. Arra ügyelj, hogy mindig jó alaposan tisztítsd meg, ha a héját is fel akarod használni, hogy a különböző vegyi anyagoktól megszabadulj, és tényleg csak az egészséges részek jussanak a szervezetedbe.

Ezt is szeretjük
Fotó: