Ha kicsit is foglalkoztat a táplálékokkal kapcsolatban sokat említett sav-bázis egyensúly, bizonyára tisztában vagy vele, hogy a félkész ételek, vörös húsok, valamint a cukorban gazdag táplálékok fogyasztása nem ajánlott. Ezek ugyanis sejtszinten borítják fel a szervezet kémiai egyensúlyát, és kedvező feltételeket teremtenek a rák vagy a depresszió kialakulásához. Lapozd át az alábbi galériát, ha kíváncsi vagy, még milyen táplálékok okozhatnak elsavasodást.

A cukor savasít, de a sajnos a mesterséges édesítőszerekkel sem kerülsz sokkal jobb helyzetbe. Amellett, hogy felborítják a sav-bázis egyensúlyt, a cukoranyagcserére is rossz hatással vannak.

Bár a nagyi lekvárjához nincs fogható, ne felejtsd el, hogy cukortartalma, illetve a benne lévő tartósítószer miatt savasítja a szervezetet.

Mivel a kakaót előszeretettel isszák a gyerekek, az a kép élhet benned, hogy egészséges italról van szó. Ha azonban instant változatot fogyasztasz, biztos lehetsz benne, hogy savasítja a szervezetet.

A gyümölcsök döntő többsége enyhén savasítja a szervezetet, így a belőlük készült italok is. Különösen akkor, ha nem a 100%-os változatot fogyasztod, hanem a cukor és más adalékanyagok hozzáadásával készült gyümölcsitalt. A gyümölcslevek közötti különbségről többet is megtudhatsz korábbi cikkünkből!

Azt bizonyára tudod, hogy a fehér kenyér nem kifejezetten egészséges, ám ha barnára váltasz, sav-bázis szempontból akkor sem jutsz sokkal előbbre. Különösen, ha nem megbízható helyen vásárolsz, és a barna kenyér nem tartalmaz több rostot, csak a színe más.

A rizsre legtöbben úgy tekintenek, mint a krumplinál egészségesebb köretalternatívára. Valójában kalóriatartalom szempontjából nem jársz jobban vele, ráadásul még savasít is.
Lúgosíts!
Lapozd át az alábbi galériát, és ismerj meg néhány őszi finomságot, amely segít szervezeted lúgosításában.
Képeken a 7 legerősebb őszi lúgosító csemege
Nézegess képeket!
Elolvasom