Nem fért el az ülésen a 185 kilós plus size modell, 110 kilót fogyott utána: milyen módszert választott?

A 39 éves édesanya és plus size modell, Rosie Mercado három év alatt adta le a tetemes súlyt.

cover-2-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a mexikói származású, amerikai Rosie Mercado arcát az ügynökségek kivétel nélkül szépnek tartották, a divatszakmában csak úgy érvényesülhetett, ha előbb lead 185 kilós, tetemes súlyából.

A 39 éves, háromgyermekes édesanyát már gyerekkorában sokat csúfolták, de túlsúlya csak akkor kezdte zavarni, amikor már a moziba sem tudta elkísérni gyermekeit, mivel nem fért bele a karfás székbe.

Ugyanannyi volt a derékbősége, mint a magassága

A 177 centi magas nő derékbősége megegyezett magasságával, és bár mindig is tudta, hogy le kell adnia a hatalmas felesleget, az igazi megdöbbenés akkor érte őt, amikor egy repülőn megkérték, váltson két ülőjegyet, mivel egyben nem fért el.

- Nagyon rossz döntéseket hoztam az életmódomban, mindig inkább a gyorsétterem, a hamburgerek és sült krumplik mellett döntöttem az egészséges ételek helyett. A 185 kilós súly kihatott az életvitelemre, nem bírtam a gyermekeim után szaladni, és képtelen voltam az aktív tevékenységekre. A dajkának fizetnem kellett, hogy vigye őket Disneylandbe, mert nekem a puszta mozgás is nehézséget okozott - mondja Rosie, aki nagy túlsúlya miatt a modellszakmában sem tudott elhelyezkedni.

Az első 45 kilót szigorú diétával, sétával, majd kocogással és zumbával adta le. Az egészségtelen, magas kalória- és szénhidráttartalmú ételeket friss zöldségekre, gyümölcsökre, az azokból készült smoothie-kra és szénhidrátokban szegény étrendre, teljes kiőrlésű élelmiszerekre cserélte.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A következő 65 kilótól gyomorgyűrű segítségével szabadult meg, az edzések számát pedig heti hat alkalomra emelte, fogyását személyi edző segítette. Boot camp edzéseket végzett, ami olyan természetes mozgásokra épül, mint húzások, tolások, emelések, ugrások, mászások. A 110 kilós súlyveszteség miatt a bőre megereszkedett, ezt később egy korrekciós műtét követte.

A jelenleg 77 kilós plus size modell számos moletteknek szóló kampány arca lett, és a molett szépségversenyeken is jól teljesített. 2014 áprilisában szerződött a manhattani True Model Managementhez, és olyan szépségversenyeken vett részt, mint a Miss Plus America. 2010-ben A New York-i divathét plus size modelljének választották, és magazinokban, esküvői mellékletekben szerepelt. A National Geographic Tabu - Taboo - című dokumentumfilm-sorozatában is feltűnt történetével.

Bár fotóival az önelfogadást és a változatos női formát hirdeti, azt leszögezi, hogy 90 kiló felett az ember már az egészségével játszik, így szerinte egy nőnek sem kellene tartósan tűrnie magán az e feletti súlyt.

Ilyen az arc 50 kiló fogyás után

Olyan nők képeiből válogattunk, akik több mint ötven kilótól szabadultak meg, és azután tapasztalataikat megosztották az Instagramon.

Borító-és ajánlóképek: Insagram/rosiemercado

Ezt is szeretjük