A vörösborról régóta tudjuk, hogy erős antioxidáns vegyületeket tartalmaz, aminek köszönhetően segít megelőzni a szívbetegségeket és a rákot. Korábbi cikkünkben többet is megtudhatsz róla!
Dia
A késő ősszel érő gránátalma elsősorban ellágsavtartalmának köszönheti rákellenes tulajdonságát. A belőle készült ital segít megelőzni a DNS-károsodást. Ha a növény vírusellenes hatására is kíváncsi vagy, kattints korábbi cikkünkre.
Dia
Ahogy a kinti hőmérséklet egyre csökken, valószínűleg nagyobb kedved lesz teázni. Fogyassz ősztől zöld teát, mely nem csupán a súlyodat segít kordában tartani, de erős antioxidánsként a rák megelőzésében is segít. Tudj meg többet róla!
Dia
A fehér tea kétszer olyan erős antioxidáns hatású ital, mint a zöld tea. Ennek oka, hogy a legkevésbé feldolgozott teaféle, így polifenol-tartalma - mely hatékony antioxidáns - maximális. Tudj meg többet róla!
Dia
A nyár végén-szeptemberben érő áfonya a kék színét adó antocianinnak köszönheti rákellenes hatását. Ez a vegyület erős antioxidánsként ellensúlyozza a szabadgyökök egészségkárosító hatását. Próbáld ki az erdei gyümülcsös turmixot!
Dia
A cékla az őszi-téli hónapok kiváló immunerősítője, ráadásul remek vasforrás. A belőle készült lé pedig antioxidáns ital, mely rákellenes tulajdonságát a cékla színét adó betainnak köszönheti. Tudj meg többet róla!
Dia
A szeptember végén érő homoktövis immunerősítő, antioxidáns hatásaira csak az elmúlt évtizedekben figyeltek fel. Dzsem, ital és tinktúra formájában is beszerezheted bioboltokban. Tudj meg többet róla!