Mit egyél, hogy megelőzd a rákot?
Rengeteg olyan étel létezik, mely segít megelőzni a rák kialakulását, és megvéd a sejtek elváltozásától.
A rák sajnos napjaink egyik leggyakoribb betegsége. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, a különböző kezelések által azonban folyamata lényegesen lassítható. Táplálkozásoddal viszont jelentősen csökkentheted a rákos betegségek kialakulásának esélyét.
Összegyűjtöttük azokat a táplálékokat, melyek a bennük lévő hatóanyagok által lényeges szerepet játszhatnak abban, hogy megelőzd illetve gyógyítsd a rákos megbetegedést.
- A k betűs zöldségek, mint például a káposzta, kelbimbó, karfiol, kelkáposzta rengeteg olyan növényi anyagot tartalmaznak, melyek szabályosan gátolják a káros anyagok szervezetedbe történő beépülését. Ezzel pedig nagy akadályt gördítenek a daganatos betegségek kialakulása elé.
- A retek, a fehérrépa és a brokkoli összetételét tekintve nagyban hasonlít a k betűs zöldségekhez. Leginkább a megakadályozásban veheted nagy hasznukat, a betegség kialakulása után hatásuk lényegesen csökken.
- Egy felnőtt ember napi folyadékszükséglete másfél-két liter. Ez a folyadék csak víz, illetve tartósító-, színezőszer-, cukor- és koffeinmentes ital lehet. Amit ezeken kívül elfogyasztasz, azt nem számolhatod bele ebbe a két literbe. A kijelölt folyadékmennyiség tényleges elfogyasztása pedig azért fontos, mert befolyásolja kiválasztásod, emésztésed, és így a szervezetedben lévő káros anyagok, szabadgyökök kiürítését is.
- A paprika a benne lévő óriási mennyiségű C-vitaminnal, folsavval és káliummal egyike a legeredményesebb rákellenes táplálékoknak.
- A paradicsom antioxidáns hatása igen nagy. Legnagyobb előnye pedig, hogy egészséges, rákellenes hatását nemcsak nyersen fejti ki, hanem mindenféle feldolgozás után is. Lehet akár házi ketchup, spagettiszósz, de még paradicsomleves is.
- Az alma és annak héja olyan erős méregtelenítő hatóanyagokat tartalmaz, melyek a rákos sejtek szaporodását gátolják. Az alma tehát - de csak nyersen - a rákos betegség kialakulása után is nagyon hasznos.
- A sütőtök és a cukkini sok karotint tartalmaz. A karotin pedig – különösen a béta karotin – nagyon fontos szerepet játszik a rák gyógyításában. Hatására a beteg sejtek szerkezete megbomlik és legyengül.
- Ha főzöl, csak és kizárólag szűz olívaolajjal tedd. Az állati zsírokat - amennyire lehet - zárd ki az étrendedből. A szűz olívaolaj a rendes étkezési olajjal szemben sok E-vitamint tartalmaz, és magas az antioxidáns hatása is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Természetesen a fenti táplálékok fogyasztása semmilyen garanciát nem jelent, az azonban fontos, hogy ha egy icipicit is tehetsz azért, hogy elkerüld a rákos betegségek bármelyik fajtáját, akkor azt tedd is meg!
OLVASD EL EZT IS!
- rákkeltő
- gyógyító táplálékok
A legdurvább rákkeltő, amit mindennap fogyasztasz
- megelőzés
- rákkeltő