Mit egyél, hogy megelőzd a rákot?
A leghatékonyabb ételek
Rengeteg olyan étel létezik, mely segít megelőzni a rák kialakulását, és megvéd a sejtek elváltozásától.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rák sajnos napjaink egyik leggyakoribb betegsége. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, a különböző kezelések által azonban folyamata lényegesen lassítható. Táplálkozásoddal viszont jelentősen csökkentheted a rákos betegségek kialakulásának esélyét.

Összegyűjtöttük azokat a táplálékokat, melyek a bennük lévő hatóanyagok által lényeges szerepet játszhatnak abban, hogy megelőzd illetve gyógyítsd a rákos megbetegedést.

  • A k betűs zöldségek, mint például a káposzta, kelbimbó, karfiol, kelkáposzta rengeteg olyan növényi anyagot tartalmaznak, melyek szabályosan gátolják a káros anyagok szervezetedbe történő beépülését. Ezzel pedig nagy akadályt gördítenek a daganatos betegségek kialakulása elé.
  • A retek, a fehérrépa és a brokkoli összetételét tekintve nagyban hasonlít a k betűs zöldségekhez. Leginkább a megakadályozásban veheted nagy hasznukat, a betegség kialakulása után hatásuk lényegesen csökken.
  • Egy felnőtt ember napi folyadékszükséglete másfél-két liter. Ez a folyadék csak víz, illetve tartósító-, színezőszer-, cukor- és koffeinmentes ital lehet. Amit ezeken kívül elfogyasztasz, azt nem számolhatod bele ebbe a két literbe. A kijelölt folyadékmennyiség tényleges elfogyasztása pedig azért fontos, mert befolyásolja kiválasztásod, emésztésed, és így a szervezetedben lévő káros anyagok, szabadgyökök kiürítését is.

  • A paprika a benne lévő óriási mennyiségű C-vitaminnal, folsavval és káliummal egyike a legeredményesebb rákellenes táplálékoknak.
  • A paradicsom antioxidáns hatása igen nagy. Legnagyobb előnye pedig, hogy egészséges, rákellenes hatását nemcsak nyersen fejti ki, hanem mindenféle feldolgozás után is. Lehet akár házi ketchup, spagettiszósz, de még paradicsomleves is.
  • Az alma és annak héja olyan erős méregtelenítő hatóanyagokat tartalmaz, melyek a rákos sejtek szaporodását gátolják. Az alma tehát - de csak nyersen - a rákos betegség kialakulása után is nagyon hasznos.
  • A sütőtök és a cukkini sok karotint tartalmaz. A karotin pedig – különösen a béta karotin – nagyon fontos szerepet játszik a rák gyógyításában. Hatására a beteg sejtek szerkezete megbomlik és legyengül.

  • Ha főzöl, csak és kizárólag szűz olívaolajjal tedd. Az állati zsírokat - amennyire lehet - zárd ki az étrendedből. A szűz olívaolaj a rendes étkezési olajjal szemben sok E-vitamint tartalmaz, és magas az antioxidáns hatása is.

Természetesen a fenti táplálékok fogyasztása semmilyen garanciát nem jelent, az azonban fontos, hogy ha egy icipicit is tehetsz azért, hogy elkerüld a rákos betegségek bármelyik fajtáját, akkor azt tedd is meg!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük