Mit egyél, hogy megelőzd a rákot?
A leghatékonyabb ételek
Rengeteg olyan étel létezik, mely segít megelőzni a rák kialakulását, és megvéd a sejtek elváltozásától.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rák sajnos napjaink egyik leggyakoribb betegsége. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, a különböző kezelések által azonban folyamata lényegesen lassítható. Táplálkozásoddal viszont jelentősen csökkentheted a rákos betegségek kialakulásának esélyét.

Összegyűjtöttük azokat a táplálékokat, melyek a bennük lévő hatóanyagok által lényeges szerepet játszhatnak abban, hogy megelőzd illetve gyógyítsd a rákos megbetegedést.

  • A k betűs zöldségek, mint például a káposzta, kelbimbó, karfiol, kelkáposzta rengeteg olyan növényi anyagot tartalmaznak, melyek szabályosan gátolják a káros anyagok szervezetedbe történő beépülését. Ezzel pedig nagy akadályt gördítenek a daganatos betegségek kialakulása elé.
  • A retek, a fehérrépa és a brokkoli összetételét tekintve nagyban hasonlít a k betűs zöldségekhez. Leginkább a megakadályozásban veheted nagy hasznukat, a betegség kialakulása után hatásuk lényegesen csökken.
  • Egy felnőtt ember napi folyadékszükséglete másfél-két liter. Ez a folyadék csak víz, illetve tartósító-, színezőszer-, cukor- és koffeinmentes ital lehet. Amit ezeken kívül elfogyasztasz, azt nem számolhatod bele ebbe a két literbe. A kijelölt folyadékmennyiség tényleges elfogyasztása pedig azért fontos, mert befolyásolja kiválasztásod, emésztésed, és így a szervezetedben lévő káros anyagok, szabadgyökök kiürítését is.

  • A paprika a benne lévő óriási mennyiségű C-vitaminnal, folsavval és káliummal egyike a legeredményesebb rákellenes táplálékoknak.
  • A paradicsom antioxidáns hatása igen nagy. Legnagyobb előnye pedig, hogy egészséges, rákellenes hatását nemcsak nyersen fejti ki, hanem mindenféle feldolgozás után is. Lehet akár házi ketchup, spagettiszósz, de még paradicsomleves is.
  • Az alma és annak héja olyan erős méregtelenítő hatóanyagokat tartalmaz, melyek a rákos sejtek szaporodását gátolják. Az alma tehát - de csak nyersen - a rákos betegség kialakulása után is nagyon hasznos.
  • A sütőtök és a cukkini sok karotint tartalmaz. A karotin pedig – különösen a béta karotin – nagyon fontos szerepet játszik a rák gyógyításában. Hatására a beteg sejtek szerkezete megbomlik és legyengül.

  • Ha főzöl, csak és kizárólag szűz olívaolajjal tedd. Az állati zsírokat - amennyire lehet - zárd ki az étrendedből. A szűz olívaolaj a rendes étkezési olajjal szemben sok E-vitamint tartalmaz, és magas az antioxidáns hatása is.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Természetesen a fenti táplálékok fogyasztása semmilyen garanciát nem jelent, az azonban fontos, hogy ha egy icipicit is tehetsz azért, hogy elkerüld a rákos betegségek bármelyik fajtáját, akkor azt tedd is meg!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük