Egy néző szúrta ki a rákos tünetet a tudósító nyakán: a furcsa duzzanat miatt valóban megműtötték

Rákos duzzanatot vett észre a tudósító nyakán a néző, így szerencsésen végződött a történet.

Pajzsmirigyrák a tudósító nyakán
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyanús duzzanatot vett észre egy néző a tévében látott tudósító nyakán, amelyet azonnal jelzett az érintettnek is. A merő véletlennek köszönhetően így szerencsés véget érhetett a történet.

Victoria Price, a WFLA csatorna riportere nemrégiben Twitter-oldalán mondott köszönetet annak a nézőnek, akinek szemfülessége és figyelme életmentő segítségnek bizonyult számára.

Rákos duzzanat a nyakon

- Egy néző e-mailt küldött nekem az előző hónapban, mivel látott egy csomót a nyakamon. Azt mondta, hogy ez a sajátjára emlékezteti. Az övé rákos daganat volt. És mint kiderült, az enyém is - tette közzé posztjában, melyben bejelentette azt is, hogy a jövőben az egészségére koncentrál, és arra, hogy maradéktalanul legyőzze a betegséget.

A riporternő nyakán a pajzsmirigydaganata következtében jelent meg az alig észrevehető duzzanat, amelyet azonnal meg is műtöttek. Price a floridai Tampából tudósított a koronavírus-járvány alakulásáról, a temérdek feladat és a század eddigi legnagyobb egészségügyi krízise pedig egészen egyszerűen elterelte a figyelmét a saját egészségéről.

Hogy a nyaka közepén kialakult daganat terjedését megállítsák, műtéti úton eltávolították pajzsmirigyével és néhány további nyirokcsomójával együtt. Hálás a nézőnek, aki még így is idejében felhívta figyelmét a betegségre, nélküle talán sokkal későbbi stádiumban fordult volna az orvosához. 

A riporternő felhívta arra is követői figyelmet, hogy az Egyesült Államokban diagnosztizált pajzsmirigyrákos esetek 75%-a nő, ezért nekik sokkal több figyelmet igényelne a nyak önvizsgálata. Price várhatóan egy év múlva tér vissza a munkájához.

Nem az első eset

Hasonló eset a BBC szerint történt már máskor is: 2018-ban Mark Lawrenson egykori Liverpool-focista és szakértő bőrrákos tünetét szúrta ki egy orvos, miközben a BBC One Football Focus című műsorát nézte.

2013-ban pedig Tarek El Moussa tévés műsorvezető figyelmét hívta fel egy nővér egy duzzanatra, miután látta a Flip or Flop című műsorban. El Moussa neki köszönhetően épült fel a második stádiumú pajzsmirigyrákból.

Szelfin látta meg a rákos duzzanatot

Az önvizsgálat rendkívül fontos a pajzsmirigybetegségek, így a daganat korai észrevételében is. Néha egy fotó is sokat segíthet.

Egy szelfi mentette meg a lány életét - Nem gondolta, hogy a rák így is kinézhet

Egészségesnek érezte magát, de egy dudort vett észre a nyakán.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary, Twitter/Victoria Price.)

Ezt is szeretjük