Világelső lett a magyar rákkutatók fejlesztése: a személyre szabott terápiát segít kiválasztani az orvosi szoftverük

A magyar Oncompass Medicine világelső lett a Get in the Ring! nemzetközi innovációs versenyen.

oncompass nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

109 ország 25 000 innovációs startup vállalkozása között lett világelső a magyar Oncompass Medicine - a Get in the Ring! nemzetközi versenyt nyerte meg a rákkutató cég.

A magyar rákkutató céget a versenyen dr. Peták István tudományos igazgató képviselte. Az Oncompass Medicine dr. Peták vezetésével fejlesztette ki azt az orvosi szoftvert, amely 20 ezred másodperc alatt segít az orvosnak kiválasztani a leghatékonyabb, személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket a rákos betegek számára.

Get in the Ring!

A 2021. április 21-én megrendezett Get in the Ring! globális döntőjében a 2019-es regionális versenyek, illetve a középdöntő nyertesei mérkőztek meg egymással. Az Oncompass Medicine a Startup Campus szervezésében, még 2019. novemberében nyerte el a visegrádi országok Get in the Ring! V4 innovációs verseny első helyezését. A Szépművészeti Múzeumban megrendezett regionális meccsen - a Get in the Ring! formátuma szerint - a startupok konkrétan egy bokszringben versenyeztek egymással. Az OCM a regionális versenyen elért győzelme alapján jutott a középdöntőbe, majd a globális döntőbe, a világ nyolc legjobb innovációs csapata közé. A globális döntőben - a közönség és a nemzetközi zsűri szavazatai alapján - négy szakterület két-két döntőse vívta meg a végső összecsapást, ezúttal a digitális ringben.

OCM Getinthering 20210421 3

A magyar Oncompass Medicine a négy szakterület - 1. energia, okos város 2. egészség, oktatás, jólét, oktatás 3. egészségügy, mezőgazdaság, élelmiszer 4. szabályozás, adatbiztonság - közül az egészségügy szekcióban küzdött meg az ellenfelével, az izraeli 6degrees csapatával. A 6degrees terméke a MyMove, amely eszköz a fogyatékkal élő emberek számára teszi lehetővé az okostelefonok, táblagépek és más intelligens eszközök használatát. Az Oncompass Medicine győztes terméke egy olyan saját fejlesztésű orvosi szoftver, amely segít az orvosnak személyre szabottan kiválasztani a legmegfelelőbb, célzott terápiás lehetőségeket a rákos betegek számára. A szoftver és az általa alkalmazott eljárás már évek óta elérhető az orvosok és betegeik számára.

- Nagyon jó érzés, hogy Magyarország képviseletében sikerült startupvállalkozások ezrei közül is győznünk a földgolyó ilyen nagy részét lefedő versenyben. Remélem, önbizalmat adunk ezzel sok magyar kutatónak, fejlesztőnek, vállalkozónak, hogy az álmaikat megvalósítsák. Azt is szeretném, hogy a világ Magyarországot az innováció egyik szülőhazájának tekintse, és a magyar innovatív technológiai cégekre kiemelten figyeljen. De ez a győzelem azt is jelenti, hogy hatalmas a felelősségünk, hiszen az emberiség országhatárok nélkül bízik abban, hogy a kutatóink segíteni tudnak a közös ellenségünk, a rák leküzdésében - emelte ki dr. Peták István, az Oncompass Medicine egyik alapítója.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Get in the Ring! a tudáson és szakértelmen túl a kapcsolatok erejében hisz, elsődleges céljuk összekötni a világ jelentős ökoszisztémáit. A Get in the Ring! a világ több mint 100 országában működik együtt a különböző iparágak vezetőivel, és kapcsolja össze a legígéretesebb startupokat a nemzetközileg jelentős innovátorokkal. A verseny győzteseit speciális üzleti támogatási csomagokban részesítik: a startupvállalkozásokat nemzetközi szinten kötik össze az adott iparág legjelentősebb vállalataival, akik anyagi és szellemi támogatásukkal elősegítik a startupvállalkozások tevékenységét, fejlődését.

2018-ban az amerikai Forbes a jövő megoldásának nevezte az Oncompass Medicine fejlesztését a betegek személyre szabott terápiájának kiválasztásában. 2019-ben a Bangkokban rendezett, áttörő onkológiai innovációkról tartott konferencián az OCM megkapta az Amerikai Klinikai Onkológusok Társaságának díját, majd Hágában, a globális innovációs konferencián az Oncompass Medicine képviselte Magyarországot. Idén a DigitalEurope versenyén az Oncompass Medicine megnyerte a Jövő Unikornisa Díjat, Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása lett. 

Korszerű daganatellenes terápiák Magyarországon

Az egészségügyi innovációk már nem csupán a jövő reménységei: egyre több rákbetegség gyógyítható egyre célzottabb kezelésekkel.

(Cikken belüli képek forrása: Oncompass Medicine, borító- és ajánlókép: Peták Lelle.)

Ezt is szeretjük