Pajzsmirigy-túlműködés mellett fogyott le Missy Elliott: így evett és mozgott, hogy sikerüljön

Missy Elliott összesen 30 kilót fogyott le pajzsmirigy-túlműködése mellett, amit életmódváltásának köszönhet.

missy elliott

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai rapper, énekes és dalszövegíró, Missy Elliot bámulatosan lefogyott pajzsmirigy-túlműködése ellenére. 

Graves-Basedow-kórt állapítottak meg nála, ami autoimmun betegség a pajzsmirigyet támadja meg, hangulatingadozásokat, hajhullást és heves szívdobogást okoz, kezeletlenül fatális végkimenetele lehet.

Missy Elliott fogyása

Ugyan a betegség gyógyszerrel kordában tartható, az életmódváltás, tehát a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy stabilizálni lehessen a hormonháztartást. És ezt tette az énekes is.

missy elliott

A pajzsmirigyzavarral küzdő Missy Elliotnak keményen meg kellett dolgoznia az egészsége érdekében. Amikor 89 kilót mutatott alatta a mérleg, tudta, hogy le kell fogynia ahhoz, hogy a betegségét kordában tudja tartani. 2018-ban posztolt magáról egy képet, ahol láthatóan karcsúbbnak néz ki, és még a bőre is üdébbé vált. 51 éves korára összesen 30 kilót fogyott, így a 157 centiméter magas sztár jelenleg 59 kiló, és majd kicsattan az egészségtől, már pajzsmirigygyógyszerét sem kell szednie.

Ahogy a képéhez is írta, a kalóriadús ételeket mérsékelte az étrendjében, és egyenesen száműzte a vizet leszámítva minden más folyadékot és a kenyeret is négy teljes hónapon át - ennek köszönhetően 13 kilót fogyott négy hónap alatt, és növelte a vízfogyasztását. Soha nem tartotta magát egy nagy vízivónak, de rájött, mennyit segített ez abban, hogy a bőre hidratált legyen. Naponta nagyjából 2-3 liter vizet javasolt fogyasztani, de ez függ a magasságtól és a testtömegtől is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ahhoz, hogy lefogyjon, nemcsak étkezési szokásait változtatta meg, hanem személyi edző útmutatását is kérte. T25-ös gyakorlatokat végzett, amiket Shaun T, sztár személyi edző fejlesztett ki. Ez az edzésfajta kifejezetten azoknak szól, akiknek nincs sok idejük a testmozgásra, és minél rövidebb idő alatt szeretnének hatékonyan, minél több zsírtól megszabadulni. Ezek az edzések 25 percesek, és a legtöbb mozdulatsor nem ismétlődik bennük, de a test összes izmát átmozgatja. Intenzív kardio- és erősítő gyakorlatokat tartalmaz, hasonlít a kőkemény HIIT-mozgáshoz.

Mutatjuk a hírességek kedvenc diétáit

Az őrült hollywoodi diéták mellett akadnak olyanok is, amik egészséges módon segítették a hírességeket az álomalakhoz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük